فاطمه مهاجرانی امروز_سه‌شنبه، چهارم دی_ در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، اظهار کرد: تلاش دولت این است که مراقبت کند توان خرید مردم کمتر نشود و در صورت نیاز با توجه به شرایطی که وجود دارد بسته‌های حمایتی متناسب با شرایط، داده خواهد شد.

مهاجرانی با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشت جزو مطالبات به حق مردم است، گفت: در پیش نویس بودجه که توسط دولت به مجلس ارائه شده است، افزایش ۲۰ درصدی حقوق که با میانگین جوانی جمعیت و ضرایب اعمال شده روی آن میانگین ۲۸ درصد خواهد بود، پیش بینی شده است و در همین رابطه درمورد بخشودگی مالیاتی هم تا دو برابر سال گذشته روی این موضوع کار شد به جهت اینکه بتواند مقداری به معیشت مردم کمک کند.

سخنگوی دولت با قدردانی از مردم بخاطر پیوستن و حمایت از پویش دو درجه کمتر با هدف کمک به حل مشکل ناترازی انرژی، گفت: درمورد پویشی که رئیس جمهور با عذرخواهی از مردم بخاطر مشکلات ناشی از ناترازی انرژی آغاز کردند، بخاطر سختی‌هایی که برای مردم ایجاد شد و همینطور از صنعتگران عزیزمان به جهت مشکلاتی که برای آنها ایجاد شد عذرخواهی می‌کنیم و امیدوار هستیم که با کمک هم بتوانیم از این فضایی که در آن هستیم عبور کنیم.

به گفته وی، با پیوستن مردم به پویش دو درجه کمتر، ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفه‌جویی شده است.

مهاجرانی درمورد عذرخواهی پزشکیان از مردم، گفت: البته قبل از این دولت هم برخی روسای جمهور راجع به موارد دیگری از مردم عذرخواهی داشته‌اند.

سخنگوی دولت در ابتدای سخنان خود با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و نمایشگاه فناوری در روزهای پایانی آذرماه، افزود: این دولت دو شعار داشت که یکی از آنها وفاق و دیگری کار کارشناسی بود، کار کارشناسی قاعدتاً از خروجی پژوهش حاصل خواهد شد و در واقع مقدار زیادی از خروجی‌هایی که در بازارها دیدیم می‌تواند به آن چیزی که در عرصه زندگی مردم از آن استفاده کنیم تبدیل شود.

بهره برداری ۱۵۰ کیلیومتر بزرگراه در نوروز ۱۴۰۴

مهاجرانی به بهره برداری از ۱۵۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی تا نوروز ۱۴۰۴ اشاره و تصریح کرد: با اجرای این طرح که در قسمتی از آن رفع گلوگاه‌های مسیر است، بیش از ۵۰۰ کیلومتر بزرگراهی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

سخنگوی دولت به حضور رئیس جمهور در اجلاس دی ۸ در کشور مصر اشاره و تاکید کرد: این اجلاس فرصتی پدید آورد برای اینکه رئیس جمهور بتواند با روسای سایر کشورهای اسلامی در حال توسعه گفتگو داشته باشد و در مسیر دیپلماسی که طبیعتاً همیشه یکی از موضوعات جدی ما هست گام موثری را بردارند.

مهاجرانی با تاکید بر اینکه ایران و مصر از تمدن‌های بزرگ باستانی دنیا هستند، گفت: تعامل و همکاری دوکشور می‌توانند در صلح و ثبات منطقه تاثیرگذار باشند و تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم با رویکرد دیپلماتیک موضوع را به پیش ببریم.
سخنگوی دولت با اشاره به موضوع توسعه همکاری‌های اقتصادی بین کشورهای عضو دی ۸، افزود: نابرابری‌های اقتصادی منشأ نابرابری‌های اجتماعی و به دنبال آن موضوعاتی از جنس جرم و جنایت خواهند شد لذا هر چقدر که سطح نابرابری اقتصادی به پایین‌ترین حد ممکن برسد شاهد جوامع آرام تری خواهیم بود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم و مد نظر گروه دی ۸، تاکید بر حوزه تقویت همکاری‌ها در زمینه انرژی به ویژه انرژی‌های تجدید پذیر است. حجم زیادی از منابع انرژی جهان در اختیار کشورهای مسلمان است لذا میزان بهره‌برداری باید به سمت انرژی‌های تجدید پذیر حرکت کند، تاکید گروه دی هشت برای اینکه ارتقای اقتصاد جهانی را داشته باشیم و افزایش سهم کشورهای مسلمان را داشته باشیم جز موضوعاتی بوده که در اجلاس دی هشت مورد گفتگو قرار گرفته است.

گفت وگوهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارت‌های ایران و سوریه درحال انجام است

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص تحولات اخیر در سوریه، گفت: همانطور که قبلاً هم از طرف سایر مقامات رسمی کشور اعلام شده بود آن چیزی که برای ایران مهم است حکومتی است که مبتنی بر آرای مردمی مردم سوریه باشد.
وی افزود: حفظ تمامیت سرزمینی سوریه یکی از موضوعات بسیار مهمی است که ایران دنبال می‌کند و به طور طبیعی جلوگیری از رشد و گسترش تروریسم یکی از موضوعات بسیار مهمی است که برای منطقه مهم است که سوریه دوباره در این قضیه نه خودش آسیب ببیند و نه کشورهای پیرامونی متحمل آسیب شوند.
سخنگوی دولت بیان کرد: اما درمورد بازگشایی سفارت‌ها ما هم مانند همه ایام رویکردمان رویکرد دیپلماتیک است و این آمادگی را داریم، آنها هم این آمادگی را دارند و در حال گفت وگوهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارت‌ها هستیم.

دولت در تلاش است جلوی خاموشی‌ها را بگیرد

سخنگوی دولت درمورد اعمال خاموشی‌های برق، با تاکید بر اینکه دولت به شدت در تلاش است که جلوی خاموشی‌ها را بگیرد، گفت: به طور طبیعی برای ایران ما که دارای این میزان ذخایر نفت و گاز است شایسته و بایسته نیست که ما خاموشی داشته باشیم ولی به هر حال گفتن واقعیت‌ها کمک می‌کند که ما با هم بتوانیم از شرایطی که در آن هستیم عبور کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر رساندن سوخت مایع گازوئیل به نیروگاه‌ها دو برابر شده و ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده، امیدوار هستیم که انشالله با افزایش گازرسانی و واردات گاز از برخی کشورها، همانطوری که این چند روز شاهد کاهش خاموشی‌ها و جلوگیری از آسیب به صنعت بودیم، در ادامه هم همین روند دنبال شود.

تاکید دولت، تقویت تولید است

سخنگوی دولت با تاکید دوباره بر اینکه حتماً باید صنعت را تقویت بکنیم، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری سال‌هاست بر تولید تاکید می‌کنند اگر انتظار داریم تولید تقویت شود، باید انرژی تولید در دسترس قرار بگیرد.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: طبیعتاً وقتی که در تابستان برق بخش صنعت و در فصل زمستان گاز صنعت قطع می‌شود و یا گاز و برق صنعت با هم قطع می‌شود آسیب جدی به این بخش مهم تولید وارد می‌شود درباره عدد و رقمش هم باید اجازه بدهید که ما از متخصصین سوال کنیم و اصطلاحاً عدم‌النفع‌ها را در فرصت دیگری اعلام خواهم کرد.

وی افزود: با پویشی که در زمینه کاهش دو درجه‌ای دمای محیط انجام شد، حدود ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق شاهد صرفه‌جویی بودیم، اگر بتوانیم این عدد را به ۱۰ درصد برسانیم یعنی با پیوستن و همراهی بیشتر مردم و رسیدن به دمای ۲۰ درجه، از این فاز عبور خواهیم کرد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه تاریخ و تجربه نشان داده که ما هرگاه که به خواست مردم اتکا می‌کنیم و مردم با ما همراه می‌شوند از همه مسائل و مشکلات عبور می‌کنیم، گفت: با توجه به اقداماتی که وزارتخانه‌های نیرو و نفت دنبال می‌کنند امیدوار هستیم با همراهی مردم بتوانیم از این مرحله عبور بکنیم.

دستور رئیس جمهور درمورد پنج بسته عملیاتی ملی درحوزه اقتصاد

سخنگوی دولت درخصوص وضعیت بازار ارز و مداخله دولت در این بازار، گفت: پایه پولی، نقدینگی و شفاف کردن بازار ارز به عنوان ۳ موضوع اساسی در تیم اقتصادی دولت در دستور کار قرار گرفته است. شفاف کردن ارز یکی از موضوعاتی است که بانک مرکزی آغازگر آن بود و بازار مبادله ارزی را اقدام کرد تا بتواند تقاضای القایی را که شکل می‌گیرد، مدیریت کند. در سایر موضوعات هم رئیس جمهور برای کارگروه‌های اقتصادی دستور داده است.

مهاجرانی ادامه داد: با دستور رئیس جمهور پنج بسته عملیاتی برنامه‌های ملی در حوزه اقتصاد آغاز شده است که یکی از آنها برنامه ملی کاهش تورم است. برنامه‌های دیگر نیز تولید و اشتغال، حمایت از اقشار آسیب پذیر و برنامه ملی رفع ناترازی ها است، که این ناترازی ها شامل انرژی، بودجه، بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و آب می‌شود. با کمک کارشناسان دانشگاهی جلسات به صورت خیلی مشخص و مرتب در حال انجام است و امیدواریم که شاهد وضعیت بهتری در طول مدت زمان معناداری باشیم.

مردم حق دارند نگران مسائل اقتصادی باشند / دولت بدنبال رفع رانت و فساد ارزی است

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه مردم کاملاً حق دارند که نگران وضعیت اقتصاد و معیشت خود باشند، گفت: اگر به مردم بگوییم نگران نباشید مثل کسی است که درد دارد و به او می‌گوییم که تو نباید درد داشته باشی. درد علامت وجود یک بیماری است، در اینکه اقتصاد ما سال‌هاست مردم را رنج داده تردیدی نداریم و باز هم از اینکه مردم همراه هستند هم تشکر می‌کنیم و هم قدردانشان هستیم.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: با توجه به قوانین بالادستی از جمله قانون برنامه هفتم که بر کاهش تکثر و تنوع ارزها تاکید دارد و نظر کارشناسان اقتصادی نیز همین است که وجود ارزهای متنوع باعث ایجاد رانت و فساد خواهد شد، دولت با همراهی بانک مرکزی اقدام به یکی کردن نرخ‌های ارز و کم کردن این فاصله کرد.

سخنگوی دولت بیان کرد: یکی از مهمترین اولویت‌های دولت این است که به ثبات وضعیت ارزی کشور کمک کند که به طور طبیعی حذف رانت و فساد و حمایت از تولید را به دنبال خواهد داشت.

مهاجرانی یادآور شد: نکته‌ای که در این قضیه خیلی پررنگ است حمایت از تولید است به دلیل اینکه کالاهای خارجی با ارز ارزان وارد کشور می‌شدند، اما اکنون با این وضعیت امکان صادرات برعکس می‌شود و این امکان برای کالاهای ایرانی از جمله کالاهای دانش بنیان و همچنین محصولات تولیدی در کارخانه‌های غیر دانش‌بنیان، فراهم می‌شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: تک نرخی شدن ارز و افزایش صادرات محصولات تولید داخل هم قدرت ارزآوری در کشور را افزایش خواهد داد و هم به حذف رانت و فساد کمک می‌کند، ضمن اینکه بر سیاست حمایت از تولید تاثیرگذار خواهد بود و این یکی از موضوعاتی است که به یقین همه درمورد آن متفق‌القول هستیم که اگر تولید به اندازه کافی جان بگیرد و درست باشد انشالله شاهد مهار تورم و بیکاری خواهیم بود.

مهاجرانی با بیان اینکه هر جایی که صنعت و تولید وارد می‌شود شاهد کاهش بیکاری هستیم، گفت: یکی از سیاست‌هایی که اتخاذ شد برای اینکه تقویت تولید صورت بگیرد همین سیاست جدید ارزی است

source