در روز گذشته، رئیس کل بیمه مرکزی، پرویز خسروشاهی، در همایش روز بیمه با حضور رئیس جمهور و وزیر اقتصاد شرکت کرد و به ارائه گزارش از وضعیت شرکت‌های بیمه پرداخت. وی Mentioned که هم‌اکنون ۴۱ شرکت بیمه در کشور وجود دارد که تنها یک شرکت دولتی و بقیه Private هستند. ۱۴۴۰ شعبه بیمه‌ای نیز در کشور فعالیت دارند.

خسروشاهی اضافه کرد که بخش عمده‌ای از خدمات بیمه توسط بخش Private انجام می‌شود و ۷۵ تا ۸۰ درصد بیمه صنعت توسط این بخش پوشش داده می‌شود.

رئیس کل بیمه مرکزی، ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را که در کشور بیمه شخص ثالث دارند، ثبت کرد. او همچنین سال ۱۴۰۲ را با ۷۶ هزار کیلومتر خسارت خودرو جا بخشید؛ ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه تکمیلی درمان در صنعت بیمه را در تیر می‌دانست.

خسروشاهی بیان کرد که تعهدات صنعت بیمه در بخش‌های مختلف حدود ۴۷۷ میلیارد دلار است و صنعت بیمه اهمیت خاصی دارد. علیرغم این امر، صنعت بیمه تا حد زیادی نامرئی است و در اوضاع عمومی قابل توجه نیست.

وی همچنین اضافه کرد که ۹۴ درصد واحد‌های مسکونی تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیستند. ۹۵ واحد ساختمانی نیز بیمه حوادث طبیعی ندارند. ۸۲ درصد خودرو‌ها نیز بیمه بدنه ندارند؛ ۳۰ درصد وسایط نقلیه، عمدتاً موتورسیکلت‌ها، بیمه شخص ثالث ندارند.

به گفته خسروشاهی، ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند.

رئیس کل بیمه مرکزی، پیش‌بینی کرد که ضریب نفوذ واقعی در سال ۱۴۰۳ به ۳.۲ درصد برسد. او اضافه کرد که میانگین نمره مردم به بیمه‌ها ۱۴.۶ است و هدف صنعت بیمه رضایت و اعتماد مردم به این صنعت است.

خسروشاهی همچنین بیان کرد که صنعت بیمه یک ریال هم از دولت پول نمی‌گیرد، اما منابع مالی صنعت بیمه به دلایل مختلف خارج می‌شود.

رئیس کل بیمه مرکزی، حق بیمه ۱۷.۷ برابر شده را اعلام کرد. نرخ دیه نیز ۳۴.۳ درصد رشد کرده است، در حالی که تورم ۵۴ برابر شده است. در محاسبات حق بیمه، تورم لحاظ نمی‌شود.

وی همچنین اشاره کرد که مصوبه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو در اواخر دولت قبل تصویب شد. علیرغم این امر، این مصوبه مشکلاتی برای شرکت‌ها خواهد داشت. همچنین، در این مصوبه تاکید شده است که افت قیمت خودرو تحت پوشش باشد، اما هیچ وقت نباید برای آن حق بیمه دریافت شود.

خسروشاهی اضافه کرد که بودجه مورد نیاز برای اجرای این دستورالعمل ۳۰ هزار میلیارد تومان است که معادل نصف حق بیمه درمان و کل صنعت بیمه است. بیمه‌ها می‌خواهند این بخش اصلاح شود.

رئیس کل بیمه مرکزی، تاکید کرد که می‌خواهیم ناترازی‌ها را حل کنیم، اما از جای دیگر ناترازی‌ها را افزایش دهیم.