به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان به نقل از فارس، ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، در نشست خبری گرامیداشت روز جهانی معلولان، اظهار کرد: در استان اصفهان ۹۰ هزار و ۵۲۴ نفر معلول وجود دارد که ۳۰ درصد مددجویان معلولیت جسمی حرکتی، ۲۲ درصد مشکلات ذهنی، ۱۲.۵ درصد اعصاب و روان ، ۱۰.۷ درصد مشکلات شنوایی و ۹ درصد مشکلات بینایی دارند.

وی افزود: مهم‌ترین وظیفه اداره کل بهزیستی، رعایت حقوق معلولان است. ۱۳ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت نامگذاری شده و از ۱۰ تا ۱۶ آذرماه هفته گرامی‌داشت معلولان است. مطالبه بهزیستی از ارگانهای دولتی، اجرای کامل قانون حمایت از افراد دارای معلولیت است که با توجه به فصل بسته شدن بودجه انتظار داریم این امر به عنوان یک مطالبه عمومی در نظر گرفته شود. همچنین شهرداری باید تلاش کند زیرساخت‌های مناسب برای معلولین ایجاد کند تا بتوانند همچون سایر افراد از خدمات شهری استفاده کنند.

چاووشی گفت: معلولانی که امکان نگهداری از آن‌ها در منزل وجود ندارد، در 66 مرکز زیر نظر بهزیستی نگهداری می‌شوند، همچنین در 160 مرکز توانبخشی به 4500 نفر، به‌صورت شبانه‌روزی خدمت‌رسانی می‌شود. اداره‌کل بهزیستی استان، به ۶۱۷۱۰ معلول، مستمری و به ۵۱۵۲ نفر حق پرستاری پرداخت می کند.

مدیرکل بهزیستی اصفهان، تصریح کرد: ۶۲۰۵ نفر از معلولان تسهیلات خود اشتغالی برای ایجاد شغل پایدار دریافت کردند. همچنین کارایی معلولانی که توسط کارفرما به‌کار گرفته می‌شوند، نسبت به دیگران فرق دارد و به کارفرمایی که افراد معلول را استخدام کند، تسهیلات تعلق می‌گیرد. اداره بهزیستی در پرداخت حق بیمه نیز به کارفرما یاری می‌رساند و برای جبران کارایی فردی معلول، بخشی از حقوق آن‌ها را بهزیستی پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به دفاتر مثبت زندگی، خاطرنشان کرد: این دفاتر  از سال 1399 تشکیل شدند که با ساختار غیردولتی، رابط دولت و مددجو هستند، اکنون این دفاتر به مراکز دولتی تبدیل شدند.

چاووشی گفت: دفاتر مثبت زندگی برای ارائه خدمات به مددجویان، نزدیک محل سکونت آنها، ایجاد شده‌است و پرونده ۶۰ درصد مستمری بگیران مددجو را به این دفاتر داده‌ایم.

source