چلغوز چیست؟

احتمالا برای شما هم سوال است که چلغوز چیه؟ چلغوز گونه‌ای متمایز از کاج است که در مناطق هند، پاکستان، افغانستان و منطقه خاص جنگل‌های غربی هیمالیا یافت می‌شود. این نوع کاج شبیه کاج‌های سنگی است. آجیل کاج منبعی غنی از کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها است که این میوه را به یک مکمل غذایی خوب برای بدن تبدیل می‌کند. دور تنه درخت آن بین 3 تا 4 متر است. برگ‌های کاج چلغوزه دارای شکل سه سوزنی مشخص است که آن را از سایرین متمایز می‌کند. آجیل آن را می‌توان به صورت خام و خشک یا سرخ شده در روغن مورد استفاده در سالاد مصرف کرد.

Chilgoza-pine-nut

جدول ارزش غذایی چلغوز

میزان آب دانه کاج چلغوزه 2.28 گرم در هر 100 گرم است و سرشار از مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها است. همه این موارد باعث می‌شود آجیل کاج چلغوزه یک میان وعده سالم باشد.

حقایق تغذیه‌ای در هر 100 گرم چلغوز
کالری 673
چربی کل 100 گرم
سدیم 2 میلی‌گرم
پتاسیم 597 میلی‌گرم
کربوهیدرات کل 13 گرم
پروتئین 14 گرم

اجازه دهید برخی از حقایق تغذیه‌ای دیگر چلغوز را در نظر بگیریم، هر 100 گرم از این آجیل حاوی 251 میلی‌گرم منیزیم و 16 میلی‌گرم کلسیم است. علاوه بر این، ارزش پتاسیم موجود در آن 597 میلی‌گرم در هر 100 گرم است.

  • این آجیل همچنین منبع غنی فولیک اسید و آهن است و از این رو برای زنان باردار بسیار مغذی است. حدود 34 میکروگرم فولات در 100 گرم از آن وجود دارد.
  • چلغوز همچنین سرشار از ویتامین A است و به افراد کمک می‌کند بینایی خود را بهبود بخشند. با مصرف روزانه این آجیل می‌توان شب کوری را به شدت بهبود بخشید.

how-to-use

طریقه مصرف چلغوز

آجیل کاج را می‌توان به صورت خام یا بو داده مصرف کرد و می‌توان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. به طور مثال می‌توان آن‌ها را به سالاد، پاستا و پستو اضافه کرد تا طعم آجیلی بدهد. همچنین می‌توان از آن‌ها برای تهیه دیپ‌های خوشمزه و سالم مانند هوموس استفاده کرد یا از آنها برای تهیه دسرهایی مانند بستنی با دانه کاج و کیک با چلغوز استفاده کرد.

  • در هند از مغز کاج برای تهیه یک غذای شیرین سنتی به نام چلغوز کالادو استفاده می‌شود که از ترکیب چلغوز، شکر و روغن تهیه می‌شود. علاوه بر این، آن‌ها این دانه را با سایر ادویه‌ها به غذاهای برنجی نیز اضافه می‌کنند.

روزی چندتا چلغوز بخوریم؟

حداکثر میزان توصیه شده برای مصرف روزانه چلغوز حدود 52 گرم است. حدود 40 دانه چلغوز این میزان را تشکیل می‌دهد. از آنجایی که آجیل کاج سرشار از چربی و کالری است، مصرف آن در حد اعتدال ضروری است. به یاد داشته باشید علیرغم اینکه غذای سالمی هستند، نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد.

  • به طور خلاصه، آجیل کاج یک میوه خشک خوشمزه و مغذی است. آنها منبع غنی انرژی و مملو از مواد مغذی ضروری هستند که می‌توان در غذاهای مختلف اعم از شیرین و شور از آن‌ها استفاده کرد و افزودنی عالی برای هر رژیم غذایی هستند.

How-many-a-day

آیا چلغوز یک سوپر غذا است؟

بله، این دانه یک منبع غذایی فوق‌العاده و غنی از مواد مغذی است که به شما کمک می‌کند قلب سالم، پوست درخشان، موهای پرپشت و بینایی خوب داشته باشید.

سخن پایانی

چلغوز را می‌توان نه تنها یک خوراکی خوشمزه، بلکه یک منبع بی‌نظیر از خواص تغذیه‌ای و درمانی دانست. این دانه کوچک، به دلیل ارزش غذایی فوق‌العاده‌اش، می‌تواند به عنوان یک غذایی سالم و خوشمزه به سفره‌ ما اضافه شود. یکی از نکات جذاب در مورد چلغوز این است که داستان‌ها و سنت‌های زیادی به آن مرتبط است و در فرهنگ‌های مختلف، ارزش ویژه‌ای دارد. بنابراین، چه بخواهید از آن در پخت و پز استفاده کنید و چه به عنوان یک میان‌وعده سالم به آن نگاه کنید، چلغوز قطعا می‌تواند راهی برای گسترش تنوع غذایی و بهره‌مندی از طبیعت باشد.

source