شعارسال: محمدعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در سیامین آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت با تبریک روز ملی بیمه سلامت بیان کرد: در قانون بالادستی و طبق فرمایش مقام معظم رهبری پرداختی از جیب مردم حداکثر ۳۰ درصد تعیین شده، اما فقط دو سال در دولت یازدهم این مساله محقق شد، چون منابع قابل توجهی در اختیار بیمه قرار دادند دادند.
او تاکید کرد: دیگر هیچ زمانی شاهد تحقق این مساله نبودیم و همیشه پرداختی از جیب مردم بالای ۵۰ درصد بوده است. البته این مشکل ناشی از کمبود و محقق نشدن منابع مالی است و به سازمانهای بیمهگر مربوط نمیشود.
شهریاری با بیان این که طی چند سال گذشته تمام قوانین مصوب شده از جمله صندوق بیماریهای صعب العلاج و طرح تحول سلامت از سوی سازمان بیمه سلامت اجرا شده است، افرود: این اقدامات بخشی از مشکلات مردم را حل کرده است. در دولت جدید هم امیدواری بیشتر شده، چون رئیس آن هم همیشه مطالبهگر بوده است. البته احتیاج به بازنگری در قوانین هستیم، چون جامعه در حال پیشرفت است.
به گفته شهریاری، دغدغه همه در دولت، وزات بهداشت و سازمان بیمه رفع نگرانی ببماران است و همه تلاش میکنند. هیچ جایی ایده آل نیست در جمهوری اسلامی به دو حوزه افتخار میکنیم؛ قدرت دفاعی و حوزه سلامت که نظام میتواند شاخص خوبی را ارائه کند. همینحالا هم هموطنان ما از کشورهای مختلف برای گرفتن خدمات تخصصی به ایران میآیند، چون هزینههای درمان در ایران با با کشورهای اروپایی و آمریکایی قابل مقایسه نیست.
او تاکید کرد: هیچ دولتی به تنهایی از پس هزینههای درمان بر نیامده و ایران هم همینطور. کمکهای مردمی و خیرین در این باره نقش بزرگی داشتهاند و حدود ۲ هزار سمن در حوزه بهداشت و درمان کار میکنند. البته بیمه سلامت هم کوتاهی نکرده و با تمام توان وظایفش را انجام داده است. به خاطر ندارم طی دوران فعالیت من کسی درباره بیمه و بیمه سلامت گلایه داشته باشد و موردی نداشتیم. طی چند سال اخیر هم مدیریت خوبی در این حوزه وجود داشته است.
به گفته شهریاری در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم دید سیاسی به حوزه سلامت نداریم و همیشه خارج از دیدگاه سیاسی به تمام دولتها به ویژه وزارت بهداشت و درمان کمک کرده و امیدواریم در این دولت هم همین اتفاق رخ دهد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت و درمان دستاوردهای بسیار خوبی داشته است؛ بهطوری که بسیاری از کشورها برای درمان به کشور ما مراجعه میکنند، زیرا هزینههای درمان در کشور ما برای آنها از بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی پایینتر است.
علی جعفریان؛ جانشین وزیر بهداشت، در ادامه این مراسم اظهار کرد: ما موظف به ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ایجاد قابلیت در جامعه برای تأمین هزینههای درمان هستیم. اگر بیماری در مناطق حاشیهای کشور دچار سرطان شود، مسیر درمان او با فردی که در مرکز یک استان به این بیماری مبتلا شده است، متفاوت خواهد بود. زیرا ما وظیفه ارائه خدمات درمانی را داریم، اما تأمین هزینههای جانبی، از قبیل رفت و آمد بیماران از مناطق حاشیهای به مراکز شهری، نیازمند همکاری سایر دستگاههاست. هر روز تأخیر در رساندن منابع به واحدهای ارائهدهنده خدمات پزشکی، باعث افت کیفیت خدمات درمانی خواهد شد؛ بنابراین منابعی که به بیمه سلامت تخصیص مییابد باید به سرعت به دست سازمانهای مربوطه برسد. منابع حوزه سلامت از درآمد ناخالص داخلی کمتر از ۴ درصد است، این رقم باید به ۷ درصد برسد. باید بحث پیشگیری در بیمه سلامت اولویت یابد تا هزینههای درمانی کاهش یابند.
فلوشیپ پیوند کبد تصریح کرد: ما پیوند کبد را با ۴ هزار دلار در کشور انجام میدهیم، در حالی که در برخی کشورها مانند آمریکا، قیمت این خدمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دلار است. این در حالی است که در ایران از بیماران بابت پیوند کبد هیچ هزینهای دریافت نمیشود. این شعار ماست که اگر کسی بیمار شد، فقط درگیر بیماری باشد و رنج دیگری نداشته باشد. در همین راستا، باید منابع موردنیاز برای پوشش بیمهای خدمات را تأمین و رضایت مردم را جلب کنیم.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون
source