به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، زهره پوراحمدی با بیان اینکه غذاهای فراسودمند به غذاهایی گفته می‌شود که علاوه‌بر تأمین نیازهای پایه‌ای تغذیه، حاوی ترکیباتی هستند که می‌توانند به بهبود سلامت و کاهش خطر بیماری‌ها کمک کنند، اظهار کرد: این نوع غذاها می‌تواند شامل فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب امگا -۳ و پروبیوتیک‌ها باشد.

وی افزود: فیبر موجود در حبوبات، غلات کامل و میوه‌ها به بهبود عملکرد روده و کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند، همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها همچون ویتامین C و E می‌توانند از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت کنند، اسیدهای چرب امگا -۳ که در ماهی‌های چرب، گردو و دانه‌های کتان یافت می‌شوند، به سلامت قلب و مغز کمک می‌کنند و پروبیوتیک‌ها در ماست و محصولات لبنی تخمیر شده به سلامت روده کمک می‌کنند.

کارشناس اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره غذاهای غنی‌شده گفت: این نوع غذاها با ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مغذی اضافی غنی‌سازی می‌شوند تا ارزش تغذیه‌ای غذاهای معمولی افزایش یابد، برای مثال، نان‌های غنی‌شده ممکن است با ویتامین D، آهن یا اسید فولیک غنی شده باشند و شیر غنی‌شده به طور معمول با ویتامین D غنی می‌شود.

وی با اشاره به فواید و چالش‌های مصرف این نوع غذاها ادامه داد: مصرف غذاهای فراسودمند و غنی‌شده می‌تواند به بهبود سلامتی، پیشگیری از بیماری‌ها و تأمین نیازهای تغذیه‌ای کمک کند، با این حال، بعضی افراد ممکن است به غذاهای غنی‌شده حساسیت داشته باشند یا از میزان بالای مواد مغذی در آن‌ها آسیب ببینند. بنابراین، تکیه بیش از حد بر این نوع غذاها می‌تواند منجر به مصرف نکردن مواد غذایی طبیعی و متنوع شود.

source