حفظ عملکردهای طبیعی بدن، از خواص جوانه گندم

جوانه گندم حاوی انواع مواد معدنی است که به بدن شما کمک می‌کند تا وظایف مختلفی را انجام دهد. روی، منگنز، فسفر و منیزیم همگی در داخل این دانه قرار دارند.

  • روی به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با ویروس‌ها مانند سرماخوردگی کمک می‌کند.
  • منیزیم جوانه گندم به تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت قلب و استخوان‌های شما کمک می‌کند.
  • فسفرموجود در آن با کمک کلسیم به ترمیم و رشد بافت‌ها کمک می‌کند.
  • منگنز نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها و حفظ سیستم ایمنی دارد.

خواص جوانه گندم برای لاغری، هضم بهتر و بهبود سلامت روده

یکی دیگر از مزایای جوانه گندم این است که سرشار از فیبر غذایی است. فیبر به بدن شما کمک می‌کند تا حرکات روده منظم و سالم را حفظ کند. علاوه بر این، رژیم غذایی سرشار از فیبر به تنظیم سطح کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

  • تغذیه یکی از مهم‌ترین عوامل قابل تغییر است که به سلامت روده کمک می‌کند. در یک مطالعه، شرکت‌کنندگانی که نان غنی‌شده با جوانه گندم مصرف کردند، تغییرات مفیدی در باکتری‌های سالم روده آن‌ها دیده شد و کیفیت زندگی بهتری را از نظر گاز و نفخ گزارش کردند. مصرف روزانه نان غنی شده با جوانه گندم می‌تواند میکروبیوتای باکتریایی روده سالم را تقویت کند. محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف کوتاه مدت 6 گرم نان جوانه گندم در مقابل نان سفید معمولی سلامت روده را بهبود می‌بخشد.

خواص جوانه گندم برای لاغری، هضم بهتر

افزایش انرژی بدن

یکی از بهترین فواید جوانه گندم این است که حاوی بسیاری از ویتامین‌های ضروری است. تعدادی از این موارد ویتامین‌های گروه B مانند فولات، تیامین و B6 هستند. ویتامین‌های ب به بدن شما کمک می‌کنند تا کربوهیدرات و چربی را به انرژی تبدیل کند.

تقویت سیستم ایمنی، از خواص جوانه گندم

جوانه گندم دارای سطوح بالایی از ویتامین E است. این ویتامین یک آنتی اکسیدان است که به محافظت از مواد حاوی چربی در بدن کمک می‌کند. نمونه هایی از این مواد سلول‌های مغز، غشای سلولی و کلسترول هستند. ویتامین E آنها را از آسیب‌هایی که می‌تواند توسط رادیکال‌های آزاد در بدن ایجاد شود محافظت می‌کند. این آسیب می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی شود.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

جوانه گندم حاوی فیتوسترول است، موادی که به کاهش جذب کلسترول کمک می‌کنند. از آنجایی که آنها شکلی مشابه کلسترول دارند، می‌توانند گیرنده‌های روده را از جذب کلسترول بد مسدود کنند. در نتیجه، جذب کلسترول کاهش یافته و این امر می‌تواند به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و حمله قلبی کمک کند.

خواص جوانه گندم، کاهش وزن

هیچ غذای جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد، اما افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی به دلیل داشتن فیبر و پروتئین بالا می‌تواند به احساس سیری کمک کند. سیری طولانی‌تر باعث می‌شود در هنگام مصرف وعده‌های اصلی غذا ولع خوردن کاهش یابد. این مسئله نقش مهمی در کاهش وزن دارد.

خواص جوانه گندم، کاهش وزن

کنترل و بهبود قند خون، کلسترول و تری گلیسیرید

از آنجایی که جوانه گندم سرشار از چربی و فیبر مفید برای قلب است و کالری کمی دارد، قابل قبول است که فکر کنیم وقتی با یک رژیم غذایی سالم مصرف شود، می‌تواند به بهبود نشانگرهای سلامت قلب کمک کند.

  • فیبر موجود در جوانه گندم باعث کاهش سرعت جذب قند در روده می‌شود و به این ترتیب می‌تواند از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کند. علاوه بر این، برخی از ترکیبات موجود در جوانه گندم مانند پپتیدهای بیو اکتیو می‌توانند به کنترل سطح قند خون کمک کنند و حساسیت به انسولین را افزایش دهند.
  • جوانه گندم حاوی چربی‌های غیر اشباع است که می‌توانند به بهبود پروفایل چربی خون کمک کنند و سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را کاهش دهند.
  • ویتامین E موجود در جوانه گندم می‌تواند از آسیب اکسیداتیو به سلول‌ها جلوگیری کند و سلامت عروق را بهبود بخشد.

مصرف منظم جوانه گندم می‌تواند به بهبود متابولیسم بدن کمک کند و در نتیجه موجب کنترل بهتر قند خون و کاهش تری گلیسیریدها شود.

قوی‌تر شدن عضلات

جوانه گندم منبع عالی پروتئین گیاهی است. پروتئین علاوه به انجام عملکردهای ضروری بدن مانند ساختن و ترمیم عضلات شما کمک می‌کند.

کنترل و بهبود قند خون، کلسترول و تری گلیسرید

منبع خوب پروتئین گیاهی، از خواص جوانه گندم

جوانه گندم می‌تواند به عنوان منبع خوبی از پروتئین گیاهی، نوعی آهن به نام آهن غیرهم که در غذاهای گیاهی یافت می‌شود و چربی سالم برای افرادی که از یک برنامه غذایی گیاهخواری پیروی می‌کنند، باشد. هنگامی که محصولات حیوانی حاوی آهن هِم از رژیم غذایی حذف می‌شوند، توجه بیشتری به دریافت آهن مورد نیاز است زیرا آهن غیرهم به راحتی قابل جذب نیست. افزودن مواد غذایی حاوی ویتامین C به وعده غذایی شما می‌تواند به جذب آهن کمک کند. اگر جوانه گندم را به بلغور جو دوسر خود اضافه می‌کنید، برای جذب بهتر آن را با انواع توت‌ها همراه کنید.

سخن پایانی

جوانه گندم، جوانه هسته گندم است و سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین گیاهی، چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. جوانه گندم می‌تواند به بهبود سلامت روده کمک کند. افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باید از جوانه گندم اجتناب کنند. برای بهره‌برداری از خواص جوانه گندم، می‌توانید آن را به سالادها، اسموتی‌ها یا غذاهای دیگر اضافه کنید. با این حال، بهتر است در کنار مصرف جوانه گندم، از یک رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی مناسب نیز اطمینان حاصل کنید.

source