ضیاالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بدن افراد از طریق متابولیسم پایه بدن، هضم غذا و فعالیت بدنی کالری مواد غذایی مصرف شده را می‌سوزاند، اظهار کرد: بیشترین میزان مصرف انرژی بدن افراد مربوط به متابولیسم پایه است که صرف فعالیت اندام‌های حیاتی بدن می‌شود و ۱۰ تا ۱۵ درصد از انرژی مصرفی بدن، برای هضم غذاهای خورده شده مصرف خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که میزان کالری دریافتی افراد با میزان کالری که می‌سوزانند برابر باشد، تغییر وزن چندانی نخواهند داشت، افزود: برای کاهش وزن و لاغر شدن، دریافت کالری باید محدود شود، چراکه با دریافت کالری بیش از حد از انرژی مصرفی، بدن باقی‌مانده کالری را برای مواقع ضروری ذخیره می‌کند که مقداری از آن به‌صورت گلیکوژن در عضلات ذخیره می‌شود و مقدار بیشتر آن به صورت چربی ذخیره و منجر به افزایش وزن می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه در صورت کمتر بودن کالری دریافتی نسبت به کالری مصرفی روزانه افراد بدن از ذخایر خود استفاده می‌کند و منجر به کاهش وزن افراد می‌شود، تصریح کرد: منبع کالری دریافتی نیز علاوه‌بر میزان آن برای کاهش وزن از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که رژیم غذایی افراد سرشار از فروکتوز باشد، شاهد مقاومت بدن افراد نسبت به انسولین، افزایش قند خون و بالا رفتن تری گلیسیرید و کلسترول بد خواهیم بود.

مظهری با اشاره به اینکه مصرف چربی‌های غیراشباع سالم قدرت باروری را افزایش می‌دهد و جایگزین کردن چربی‌های اشباع با چربی‌های غیراشباع موجب کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، ادامه داد: ریزمغذی‌هایی که افراد در طول روز آن‌ها را مصرف می‌کنند روی میزان احساس سیری و گرسنگی آن‌ها نقش دارد و غذاهایی که پروتئین و فیبر بیشتری داشته باشد، افراد را بیشتر سیر نگه می‌دارد، اما فروکتوز نسبت به گلوکز احساس گرسنگی افراد را بیشتر تحریک می‌کند.

وی با بیان اینکه بعضی از غذاها نیاز به انرژی بیشتری برای هضم و جذب شدن دارند، گفت: پروتئین‌ها بیشترین میزان انرژی را برای هضم و جذب نیاز دارند و رژیم‌های پُر پروتئین می‌تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و کالری بیشتری می‌سوزاند، همچنین مقدار مواد مغذی دریافت شده از غذاهای مختلف نیز نسبت به کالری دریافتی افراد حائز اهمیت بالایی است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: مواد غذایی دارای مواد مغذی بیشتر از جمله ویتامین‌ها و املاح معدنی به نسبت غذاهای ناسالم در کاهش وزن افراد مؤثر خواهند بود و در صورتی که افراد کالری دریافتی خود را کم کنند، اما این کالری را از غذاهای ناسالم دریافت کنند، دچار گرسنگی سلولی خواهند شد، در نهایت بدن مجبور می‌شود از ذخایر خود برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز استفاده کند و اعمال غیرحیاتی بدن همچون رشد و رویش مو را کاهش دهد.

source