شعارسال: به تازگی موج جدیدی از مهاجرت‌های خاص از ایران و پناهندگی به کشور‌های اروپایی در حال رخ دادن است. خانواده‌های بیماران خاص، به‌ویژه مبتلایان به بیماری SMA یا آتروفی عضلانی نخاعی، ناگزیر به ترک وطن و پناهندگی به کشور‌های اروپایی برای دسترسی به دارو‌های بسیار گران قیمت و نایاب در ایران بدلیل مسائل تحریمی کشور شده‌اند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که در پی مشکلات جدی در تأمین داروی بیماران خاص در ایران، تعداد زیادی از خانواده‌های این بیماران به ناچار به کشور‌های اروپایی پناهنده می‌شوند.

افزایش پناهندگی و مهاجرت اجباری بیماران خاص ایرانی به اروپا برای دسترسی به داروهای خاص

روزنامه هم‌میهن در گزارشی اعلام کرده است که هزینه‌های سرسام‌آور دارو و ناامیدی از اثربخشی درمان‌های داخلی، خانواده‌ها را به این نتیجه رسانده که بهترین راه برای نجات جان عزیزان شان، مهاجرت به کشور‌های اروپایی است. دارو‌های بیماری‌های خاص، مانند آتروفی عضلانی نخاعی (SMA)، که به درمان‌های خاص و دارو‌های بسیار گران‌قیمت نیاز دارند، به‌سختی در ایران تأمین می‌شوند.

این بیماری که سیستم عصبی و عضلات بدن را درگیر می‌کند، با ناتوانی عضلات و در نهایت ضعف شدید همراه است. متأسفانه، در سال‌های اخیر بیش از ۵۰ بیمار مبتلا به این بیماری جان خود را به دلیل کمبود دارو از دست داده‌اند. دو داروی حیاتی و وارداتی برای بیماران مبتلا به SMA وجود دارد، که یکی از آن‌ها داروی اسپینرازا است که از طریق ژن‌درمانی به بیماران کمک می‌کند. این دارو که از گران‌ترین دارو‌های موجود در جهان به شمار می‌رود، هزینه‌ای حدود ۷۵۰ هزار دلار برای یک دوره درمان کامل دارد. چنین هزینه‌های سنگینی برای بسیاری از خانواده‌های ایرانی غیرقابل تحمل است و وزارت بهداشت نیز در تأمین این دارو‌ها کوتاهی یا ابراز کم توانی کرده است.

این شرایط باعث شده تا خانواده‌ها به فروش اموال و دارایی‌های خود رو بیاورند و برای تأمین هزینه‌های مهاجرت و درمان به وکلا و دلالان مهاجرتی متوسل شوند. کشور‌های اروپایی مانند آلمان، بریتانیا، اتریش، سوئد و هلند به مقاصد اصلی این پناهجویان تبدیل شده‌اند. این خانواده‌ها با امید به دسترسی بهتر به درمان و نجات جان عزیزانشان، خانه و زندگی خود را ترک می‌کنند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

source