مهرداد زارعی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بهترین زمان مصرف وعدههای غذایی اظهار کرد: زمان مصرف وعدههای غذایی افراد بسته به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به اشتغال افراد، بیماری، داروهای مصرفی و میزان گرسنگی، متفاوت است که این زمان میتواند متغیر باشد و ممکن است مصرف وعدههای غذایی رأس یک ساعت خاص برای افراد امکانپذیر نباشد.
وی با اشاره به اینکه زمان مصرف وعدههای غذایی تأثیر بسیاری روی سلامت افراد دارد، افزود: چرخه ساعت بدن افراد که در این چرخه بسیاری از فعالیتهای دستگاه گوارش تحت تأثیر چرخه هورمونی بدن انجام میشود، عامل بسیار مهمی برای انتخاب زمان مصرف وعدههای غذایی به شمار میرود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به تأثیر سیستم هورمونی بر تمام اعمال بدن از جمله احساس گرسنگی و سیری، رفتار و احساس افراد تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، میان زمان مصرف غذا، چرخه هورمونی و تأثیر آن روی وزن بدن، مقاومت انسولینی و حتی چاقی ارتباط مستقیمی وجود دارد.
زارعی با بیان اینکه هنگامی که افراد به دلایل مختلف چرخه هورمونی خود را به هم بریزند در معرض ابتلاء به بیماریهای مختلف متابولیسمی قرار خواهند گرفت، ادامه داد: صبحانه اولین وعده غذایی است که افراد در ابتدای روز پس از برخاستن از خواب یا پس از گذشت مدتی و هنگامی که اشتها داشتند، آن را میل میکنند که مصرف نکردن صبحانه میتواند باعث کاهش کیفیت رژیم غذایی افراد شود و میل آنها را به مصرف غذاهای ناسالم در طول روز افزایش دهد.
وی گفت: توصیه میشود افراد وعده ناهار خود را حدود پنج تا شش ساعت پس از مصرف صبحانه میل و برای وعده شام از مواد غذایی سبک با کالری کم استفاده کنند، همچنین توصیه میشود شام در ابتدای شب مصرف شود، چراکه هرچه مصرف وعده شام به زمان خواب نزدیکتر باشد و افراد کالری بیشتری مصرف کنند، میزان چربی خون آنها افزایش مییابد و در ساعات پایانی شب نیز توانایی بدن برای جذب قند و هضم غذا کمتر میشود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه افراد باید میان وعدهها را با فاصله یک تا دو ساعت پس از وعده غذایی اصلی خود میل کنند، خاطرنشان کرد: استفاده از میان وعدهها، سطح قند خون در بدن را حفظ میکند، انرژی در دسترس بدن را افزایش میدهد و افراد میتوانند از مواد غذایی سالم مانند میوهها، انواع خشکبار، مغزیجات، لبنیات کمچرب و سبزیجات برای میان وعده خود استفاده کنند.