مریم وفاپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره اهمیت تغذیه کودک با شیر مادر اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر یکی از ارکان مهم و حیاتی برای رشد و سلامت نوزادان و شیرخواران محسوب میشود، فواید و اثرات شیر مادر در نوزاد و مادر بسیار اهمیت دارد و ضروری است از طریق روشهای مختلف مطرح و بازگو شود.
وی افزود: برای مطرح کردن فواید و اثرات شیر مادر میتوان از رسانههای گوناگون، آموزش در سطح جامعه و خانواده، مراکز درمانی و بهداشتی استفاده کرد، زیرا ارتقای سطح سلامت نوزادان و شیرخواران ارتباط مستقیم با سطح سلامت جامعه دارد.
متخصص کودکان گفت: شیر مادر بهترین ماده غذایی برای تغذیه شیرخوار است و به تنهایی تمام نیازهای نوزاد را تا شش ماهگی فراهم میکند، به همین دلیل بهتر است تا شش ماهه نخست زندگی تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام شود و از مواد غذایی به جز شیر مادر استفاده نشود.
وی خاطرنشان کرد: البته اگر برای نوزاد مکمل یا دارو تحت نظر پزشک تجویز شده است، باید طبق دستور مصرف شود، همچون بعضی ویتامینها که از روز اول تولد تا دو سالگی نوزاد باید مصرف کند، بنابراین به جز این موارد، تغذیه با شیر مادر کاملترین تغذیه برای نوزادان است و تمام نیازهای نوزاد و شیرخوار را تأمین میکند، به همین دلیل تا شش ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر توصیه میشود.
وفاپور تصریح کرد: شیر مادر از مبتلا شدن نوزاد به بیماری مختلف مانند بیماریهای عفونی دستگاه تنفسی، عفونتهای گوارشی، عفونت گوش جلوگیری میکند، همچنین تعذیه با شیر مادر در پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند آسم، بعضی سرطانها، آلرژیها، چاقی در بزرگسالی اثر گذار است و کودکانی که از شیر مادر استفاده میکنند، ضریب هوشی بالاتری نسبت به بچههای که با شیر خشک تغذیه میشوند، دارند و بر اساس آمارها، میزان بستری در یک سال اول زندگی و مرگ و میر در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه شدند، کمتر بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: شیردهی به نوزاد برای مادر نیز اثرات بسیاری دارد که کاهش وزن پس از زایمان، کاهش خونریزی و موجب انقباض سریع رحم و پیشگیری از بعضی سرطانها مانند سرطان سینه، تخمدان و بعضی بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و عروقی از جمله این موارد است.
وی بابیان اینکه ترکیبات موجود در شیر مادر به هضم و جذب و دفع راحتتر در شیرخوار کمک میکند، تصریح کرد: به دلیل پروتئینهای که در شیر مادر وجود دارد و نسبت این پروتئینها به گونهای است که برای نوزاد هضم آن راحتتر است، در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شدند، اختلالاتی مانند کولیک و دردهای شکمی کمتر دیده شده و کودکانی که با شیرخشک تغذیه میشوند، به دلیل اینکه موقع تغذیه هوای زیادی را میبلعند، بیشتر دچار کولیک و دردهای شکمی میشوند.