شهرام میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا بابیان اینکه در سه ماهه اول سال جاری ۶۲۹ هزار واحد خون اهدا شده است، اظهار کرد: عمده اهداکنندگان در بازه سنی ۳۰ تا ۴۵ سال هستند، زیرا یکی از برنامه‌های اصلی سازمان افزایش میزان مشارکت جوانان در امر اهدای خون است.

وی افزود: اهدای خون در زندگی فردی و اجتماعی اثرگذار است و به تأمین سلامت جامعه کمک می‌کند، ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و حس نوع‌دوستی، همچنین مشارکت بیشتر جوانان در فعالیت‌های خیرخواهانه و خداپسندانه به ویژه در اهدای خون یکی از برنامه‌های اصلی سازمان در سال جاری است.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران گفت: باید بتوانیم از ظرفیت‌های همکاری بین‌بخشی دستگاه‌های متولی در امور فرهنگی، اجتماعی و آموزشی برای ارتقای فرهنگ در سطح جامعه به‌ویژه جوانان اقدام کنیم.

میرزایی ادامه داد: در سال گذشته خون اهدایی در سطح کشور دو میلیون و ۳۲۸ هزار واحد بوده که به ازای هر یک هزار نفر، ۲۷ اهداکننده خون در کشور وجود دارد، در سه ماهه اول سال جاری ۶۲۹ هزار واحد خون اهدا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش درصد رشد داشته است.

میرزایی با اشاره به اینکه بانوان نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت جامعه ایفا می‌کنند، تصریح کرد: میزان مشارکت بانوان در امر اهدای خون در سطح کشور اکنون رضایت بخش نیست، یکی از مهمترین عوامل کاهش مشارکت بانوان در امر اهدای خون ترس از کم خونی است و براساس استانداردهای تعریف شده در سازمان قبل از اهدای خون تست هموگلوبین برای بررسی کم خونی و غلظت خون در اهداکنندگان انجام می‌شود، زیرا حفظ سلامتی اهداکننده اهمیت دارد، بنابراین بانوان باید بدانند که قبل از اهدای خون سلامتی آن‌ها بررسی می‌شود تا با اهدای خون مشکلی برای بانوان اهداکننده به وجود نیاید.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های اصلی در سال جاری فرهنگ‌سازی و ترویج حضور و مشارکت بانوان در امر اهدای خون است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام خواهد شد.

source