به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا از ارث، مدتهاست که دانشمندان با موضوع مصرف ماهی در دوران بارداری مقابله میکنند. در حالی که ماهی مملو از مواد مغذی مانند اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه، سلنیوم، ید و ویتامین دی است و برای رشد مغز ضروری است، آنها همچنین حاوی متیل جیوه، سم عصبی نیز هستند.
این تعادل چالشی است که سازمان غذا و داروی ایالاتمتحده را بر آن داشت تا به مادران باردار توصیه کند مصرف ماهی را محدود کنند. با این حال، این موضوع که بسیاری از زنان در طول بارداری خود بهطور کامل از ماهی اجتناب میکنند، پیامدی ناخواسته دارد.
محققان بر این باور بودند که درک خطرات جیوه برای سلامتی باید در فواید تغذیهای ماهی که ممکن است سمیت جیوه را کاهش داده یا متعادل کند، در نظر گرفته شود.
این تحقیق شامل ۳۶۱ کودکی بود که در هشت سالگی تحت ارزیابیهای رشد عصبی قرار گرفتند و آی کیو، زبان، حافظه و توجه آنان بررسی شد.
محققان قرار گرفتن در معرض جیوه را در سه ماهه سوم بارداری با استفاده از نمونههای موی مادران جمعآوری شده پس از تولد اندازهگیری کردند اما اشکال مهم این بود که این روش توانایی تشخیص بین مادرانی که مرتباً ماهی کم جیوه میخوردند و مادرانی که مقادیر کمتری ماهی با جیوه بالا مصرف میکردند را نداشت.
بهطور خاص، خوردن ماهیهای حاوی جیوه کم، مفید بود، در حالی که مصرف ماهی با سطوح جیوه بالاتر مضر بود.
با این حال، این تحقیق گام اساسی به جلو در درک خطرات و مزایای مصرف ماهی در دوران بارداری است.
نتایج این تحقیق در مجله American Journal of Epidemiology منتشر شده است.