به گزارش خبرگزاری ایمنا، سبزیجات نقش مهمی در سلامتی دارند و اکثر متخصصان تغذیه مصرف آن را توصیه میکنند، اما افرادی که مشکل گوارشی دارند برای اینکه مشکلات گوارشی را تجربه میکنند، کمتر سبزیجات خام را مصرف میکنند و گاهی از استفاده سبزیجات منصرف میشوند، سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان است و نباید بخاطر مشکلات گوارشی از مصرف آن صرفه نظر کرد.
سبزیجات را خام مصرف کنیم یا بخار پز؟
احمد اسماعیل زاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: افرادی که مشکل گوارشی دارند، میتوانند به صورت بخارپز میوه و سبزی را مصرف کنند، باید بدانیم با بخارپز کردن میزان آنتیاکسیدان آن کاهش مییابد و بهتر است به صورت خام مصرف کنند.
وی افزود: استفاده از غذای حاوی امگا سه التهاب را کاهش میدهد، اسیدهای چرب و امگا سه در گردو، ماهی و خرفه، روغن کلزا و کانولا نیز وجود دارد و افراد میتوانند مصرف کنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برای تأمین امگا سه، استفاده از مکملهای که امگا سه دارند توصیه میشود، مصرف این مکملها باعث بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، تنفسی میشود.
کمبود ویتامین دی در جامعه شایع شده
وی بابیان اینکه کمبود ویتامین دی در جامعه شایع است، تصریح کرد: به افراد بالای ۱۲ سال توصیه میشود، یک قرص، ۱۰۰۰ واحدی ویتامین دی را همراه با وعده ناهار مصرف کنند، همچنین مصرف این ویتامین در هوای آلوده ضرورت بیشتری دارد.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: کاهش وزن و چربی از ابتلاء به بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند و التهاب را در بدن کاهش میدهد.
مصرف ویتامین دی و سبزیجات در کاهش التهاب بدن مؤثر است و علاوه بر میوه و سبزی این ویتامینها در مکملها نیز وجود دارد و افراد میتوانند مصرف کنند، اما نباید در مصرف مکملها زیاده روی کنند، چون تبعات متعددی به همراه دارد و برای سلامتی مضر است.