به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، حشمتالله رضوی اظهار کرد: فراوردههای گوشتی از جمله محصولات بسیار حساس به دما است و با توجه به افزایش دمای محیط به بالای ۴۰ درجه در بسیاری از استانها، رعایت کامل زنجیره سرد از مرحله تولید تا مصرف، یک الزام غیرقابل چشمپوشی است.
وی افزود: در صورت نگهداری فراوردههای گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، ناگت، ژامبون و گوشتهای بستهبندیشده در دمایی خارج از محدوده مجاز (صفر تا ۴ درجه سانتیگراد در یخچال یا منفی ۱۸ درجه در حالت منجمد)، خطر رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا مانند سالمونلا، لیستریا و کلستریدیوم پرفرنژنس بهشدت افزایش مییابد.
سرپرست اداره امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با تأکید بر جنبههای شیمیایی تخریب فراوردهها گفت: افزایش دمای نگهداری میتواند منجر به تسریع در وقوع واکنشهای پروتئولیتیک و لیپولیتیک، تشکیل ترکیبات مضر مانند آمینهای بیوژنیک، تغییر رنگ، بو و طعم و در نهایت کاهش ماندگاری و ایمنی محصول شود.
رضوی خاطرنشان کرد: خودروهای حمل باید مجهز به یخچال و ثبتکننده دما (دیتالاگر) باشد، همچنین در فروشگاهها وجود دماسنج مدرج و کالیبرهشده برای کنترل روزانه دمای نگهداری ضروری است، قطع برق و ضعف سیستمهای پشتیبان یکی از نگرانیهای اصلی در روزهای گرم سال است.
وی تأکید کرد: بازرسان معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در فصل گرما با تمرکز بر فروشگاههای عرضه فراوردههای گوشتی، مراکز توزیع و سردخانهها، نظارتهای هدفمند و تشدید شدهای را انجام میدهند و در صورت کشف نگهداری نامناسب یا تقلب، اقدامات قانونی فوری اعمال خواهد شد.
سرپرست اداره امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو گفت: مردم هنگام خرید این فراوردهها به دمای یخچال، سلامت بستهبندی، برچسب اصالت و شرایط عرضه دقت کنند و از خرید محصولات دامی که در معرض گرما یا بدون زنجیره سرد عرضه میشوند، بهویژه در فروشگاههای کوچک فاقد تهویه، خودداری کنند.