**نوشیدنیهای شیرینشده مانند نوشابه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهند**
آیا تخمین زده شده است که نوشیدن یک قوطی نوشابه میتواند برای سلامتی شما بدتر از این که بستهای شکلات را باز کنید؟ مطالعات اخیر انجام شده توسط محققان دانشگاه بریگمیانگ در ایالت یوتا و موسسات آلمان این شبهه را مطرح میکند. پیش از این تصور میشد که خوردن شکلات و دیگر غذاهای قندی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد، اما تازهترین یافتهها نشان میدهد که نوشیدن قند به شکل نوشیدنیهای شیرینشده تأثیر منفی تری دارد.
**ارتقاء خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ با نوشیدنیهای شیرینشده**
بر اساس تحقیقات، نوشیدن قند به شکل نوشیدنیهای شیرینشده در هر وعده روزانه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد. بنابراین ممکن است نوشیدن یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به این بیماری را بالا ببرد، در حالی که خوردن یک بسته شکلات سهمی در این افزایش خطر ندارد. تحلیلهای انجام شده بر روی دادههای مربوط به بیش از نیم میلیون نفر در چند قاره، نشان داد که هر وعده ۳۵۵ میلیلیتری از نوشابه و دیگر نوشیدنیهای شیرینشده، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۲۵ درصد افزایش میدهد.
**تأثیر منفی قندهای ایزوله**
محققان عقیده دارند که دلایل این اثر منفی ممکن است در خصلت متابولیکی قندهای ایزوله بیابد. قندهای ایزوله حاوی «قندهای شیرینشده» است که برطرفکننده داغ و میان وعدهای هستند، اما متأسفانه با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای متابولیکی، چاقی، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و سرطان همراهند. بنابراین عواقب خوردن قندهای شیرینشده در نوشیدنیهای مایع بیشتر از خوردن قندهای طبیعیشان در غذاهاست.
**اهمیت حفظ عادات غذایی سالم**
در بیشتر مطالعات، انجام تغییرات عادات غذایی سالم به طور معمول بسیار مهم تلقی میشود، تا از زیانهای محتمل از جمله افزایش وزن، دریافت excessive قندها و کالری و ابتلا به بیماریهای مرتبط برлучد جمعیت سخن گفته میشود. بنابراین مصرف زیاد قندها با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبیعروقی و سرطان ارتباط دارد. به همین دلیل، ممکن است مهم باشد که قرار گرفتن در معرض قندها و کالری بیشتر از آنچه که در غذاهای قندی محتوای آن در گونه نوشیدنیهای شیرینحیتی به شکل های مایع به شرح مادهٔ «قندهای شیرین»(شکلات و کیک) کلسیم در فعالیتهای انجام دوباره تلقی شود، به دلیل آنکه ما در واقع بسیاری از قندها و کالری از آن غذا را دریابیم.
**انتقادگرایی در تحقیقات جدید**
برای رسیدن به این نتایج، محققان دادههای مربوط به بیش از نیم میلیون نفر در چند قاره را بررسی کردند. بنابراین مصرف زیاد قندها و کالری در نوشیدنیهای مایع مانند نوشابه، آبمیوه و شیرینیهای مایع، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. این یافتهها برای اکثر ما پیامدهای آشکار را در مورد انتقال یک شیوه غذایی موجود به بین مناسبات یک یورش وجود دارد، اما از اینرو می باید برای یک بعدی شناختن موارد جدیدی موافق باشیم.
**آیندهٔ آماده شده با درصدهای انبساطی**
علاوه بر این، هر وعده ۲۴۰ میلیلیتری از آبمیوه در روز، خطر نسبی را ۵ درصد افزایش میدهد. در کل، محققان در این تحقیق میگویند که بر با موضوع مصرفی یقینی توصیههایی انجام داده شده مبنی بر آنکه ما با مصرف قندهای مرغوب و مواد غذایی همراه، یک برقراری موثر میان تشدید والدین و استحکام بیشتر اختلال های مزمن metabolique در سالهای آتی نگهداری میکنیم.
در تحقیق های تحقیقات مصرف مافوق اختلاف را نادیده انگاشته شدیم بر این اساس شاید رفتار مهم تلقی شود برای خاطر زیان های محتمل جهت کم کردن اینکه در این عمل ما مصرف خود را کمتر کرده باشیم. به همین دلیل بیشتر موارد افزایش Obesity ، بیماری دیابت نوع ۲ و بیماری های مرتبط با مصرف زیاد قندها و کالری مهم است.
**همچنین بخوانید:** آدامس ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد