بررسی‌های تازه نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه فوری می‌تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) را تا هفت برابر افزایش دهد. AMD یکی از علل اصلی کاهش بینایی در سالمندان است. این بیماری حدود ۲۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.

AMD دو نوع دارد: خشک و مرطوب. نوع خشک AMD تدریجاً با افزایش سن اتفاق می‌افتد و آسیب به ماکولا (بخشی از شبکیه چشم که مسئول دید مرکزی است) رخ می‌دهد. در نوع مرطوب، رگ‌های خونی غیرطبیعی در پشت چشم رشد می‌کنند و به ماکولا آسیب می‌زنند.

عوامل خطر مختلفی برای AMD شناخته شده‌اند. برخی از این عوامل غیرقابل‌تغییر هستند، مانند سن و ژنتیک، اما برخی دیگر قابل اصلاح‌اند، مانند رژیم غذایی، سیگار کشیدن، ورزش، و وزن بدن.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که رژیم غذایی سالم، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لوتئین و زآگزانتین، مواد معدنی مانند روی و ویتامین‌های C و E و اسیدهای چرب امگا-۳ می‌تواند خطر ابتلا به AMD را کاهش دهد.

دکتر سی‌وی لیو، محقق دانشگاه علوم پزشکی هوبئی، چین می‌گوید: «AMD یکی از دلایل اصلی کاهش بینایی در سالمندان کشورهای توسعه‌یافته است و چون درمان قطعی برای آن وجود ندارد، شناسایی عوامل اصلاح‌پذیر جدید اهمیت زیادی دارد.»

مصرف قهوه فوری و ژنتیک؛ ترکیبی پرخطر برای بینایی

در مطالعه‌ای که به‌تازگی در مجله علوم تغذیه و غذا منتشر شده، دکتر لیو و تیمش نشان داده‌اند که ترکیب ژنتیک خاص با مصرف قهوه فوری ممکن است خطر ابتلا به AMD خشک را به‌شدت افزایش دهد.

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه فوری می‌تواند خطر ابتلا به AMD را تا هفت برابر افزایش دهد. این بیماری حدود ۲۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.

آیا می‌توانیم بگوییم که uống قهوه فوری خطر ابتلا به AMD را افزایش می‌دهد؟

به گفته دکتر لیو، این مطالعه نشان می‌دهد که درک این پیوند می‌تواند مسیرهای بیماری را روشن‌تر کند. ولی باتوجه به آنکه هیچ ارتباطی بین مصرف قهوه و نوع مرطوب AMD مشاهده نشد، باید منتظر ماند.

پزشکی مبتنی بر ژنوم

مطالعه نشان می‌دهد که در آینده می‌توان مراقبت‌ها را بر اساس پروفایل ژنتیکی هر فرد برنامه‌ریزی کرد. مطالعه این تصویر است که آیا مصرف قهوه فوری با افزایش سن در افراد آلوده به آنتی ژن «سیترولین» می‌تواند عامل خطر AMD شود یا نه.

در سوال بعدی قصد داریم عرض کنیم که ممکن است وجود اختلال‌های ژنتیکی و باعث مصرف بیش از حد قهوه فوری شدن می‌تواند خطر AMD را افزایش دهد؟