به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر مژگان رضا زاده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اشاره به اهمیت این برنامه‌ها گفت:در شرایط حساس کنونی، سالمندان به عنوان سرمایه‌های گرانبهای جامعه نیازمند حمایت همه جانبه هستند و برنامه‌ریزی‌های منسجم، آموزش‌های تخصصی و هماهنگی موثر میان دستگاه‌ها می‌تواند تضمین‌کننده آرامش و سلامت آن‌ها باشد.

وی تاکید کرد: شورای ملی سالمندان از تمامی استان‌ها و دستگاه‌ها انتظار دارد با مشارکت فعال در این برنامه‌ها، نقشی موثر در حفظ امنیت و کیفیت زندگی سالمندان ایفا کنند.

براساس این برنامه‌ها، مدیریت شرایط اضطراری با تأکید بر شناسایی شماره‌های اضطراری، معرفی پناهگاه‌های امن و تدوین دستورالعمل‌های واکنش جه بازدارندگان خطر قرار گرفته است. علاوه بر این، نقش کلیدی موسسات غیر دولتی (NGO) و مراکز خدمات رسان در ارائه آموزش‌های تخصصی و سازماندهی محله‌ای، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.  

از دیگر محورهای برنامه‌ریزی، همکاری نزدیک با حوزه‌های بهداشت و درمان و شهرداری‌هاست که در قالب خدمات بهداشتی و شهری با هدف ایجاد شهرهای دوستدار سالمند و توانمندسازی زنان سالمند تنها، فعالیت خواهند کرد.  

در همین راستا، دو کارگروه «فرهنگی-اجتماعی» و «بهداشت و درمان» نیز تشکیل شده که آموزش‌های تخصصی و محتوای آموزشی استاندارد در قالب کلیپ‌های آموزشی برای مراقبین، سالمندان، خانواده‌ها و کارکنان مراکز ارائه خواهد شد.

همچنین، توجه ویژه‌ای به حمایت روحی و روانی سالمندان به‌خصوص سالمندان تنها در حین بحران شده و آموزش‌های لازم برای مراقبین خانگی، تدوین بسته‌های آموزشی تخصصی و ارزیابی سریع مراکز با استفاده از چک‌لیست‌های بحران طراحی شده است.  

استان تهران به عنوان نمونه، اقداماتی چون شناسایی مناطق امن، تفکیک سالمندان توانمند و بستری، افزایش حقوق مراقبین و تهیه تجهیزات اضطراری را در دستور کار قرار داده است که همه این اقدامات در همکاری گسترده با سازمان‌های مختلف و شهرداری تهران انجام شده است.   

source