کیومرث یادگاری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اتفاقات روزهای اخیر و بایسته‌های سازگاری و عبور این شرایط اظهار کرد: در چنین شرایطی لازم است خانواده‌ها اطلاعات مورد نیاز خود را از مراجع و منابع معتبر و موثق دریافت کنند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این خانواده ها بهتر است اخبار مورد نیاز خود را دربازه زمانی تعریف شده و ساعات مشخص دریافت کنند و خانواده را در معرض ارتباط مستمر با اخبار قرار ندهند.

مسئول مرکز ۱۴۸۰ بهزیستی استان اردبیل با تاکید بر لزوم همراهی با کودکان در شرایط هیجانی افزود: در چنین مواردی کودک باید احساس کند والدین در کنار او هستند و از او حمایت می کنند.

یادگاری اضافه کرد: والدین حتی می‌توانند با در آغوش گرفتن کودکان حس آرامش و امنیت را به فرزند خود منتقل کنند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که باید مد نظر والدین قرار بگیرد این است که کودکان را در معرض اخبار، مسائل و بحث های بزرگسالان قرار ندهند.

مسئول مرکز ۱۴۸۰بهزیستی اردبیل خاطرنشان کرد: علاوه بر این روال عادی فعالیت‌های کودکان اعم از بازی و سرگرمی باید همچنان ادامه داشته باشد.

یادگاری همچنین گفت: موضوع مهم دیگر در خصوص گذر از شرایط کنونی ارتباط بیشتر کودکان با همسالان است. واقعیت این است که ارتباط کودکان با همسالان بسیار موثر بوده و والدین حتما باید توجه داشته باشند که در شرایط بحرانی نباید ارتباط کودک با همسالانش کم شود.

وی تصریح کرد: تاثیری که بازی کودکان با یکدیگر دارد در بهداشت روان کودک بسیار مفید و موثر است.

مسئول مرکز ۱۴۸۰ بهزیستی اردبیل با بیان اینکه در شرایط بحرانی ترس و اضطراب تا حدودی منطقی است، گفت: اضطراب در واقع یک نوع واکنش طبیعی بدن به اتفاقات پیرامون است چرا که به هر حال بدن نیاز به حفاظت از خود دارد اما در صورتی که برانگیختگی جسمی بیش از حد باشد ممکن است به سلامت و بهداشت روان فرد آسیب وارد کرده و سلامت روان فرد را در معرض خطر و آسیب قرار دهد.

یادگاری افزود: در این شرایط توصیه می شود افراد از طریق خطوط ۱۴۸۰ و ۱۲۳ با مشاوران و روانشناسان بهزیستی تماس گرفته و مشاوره های مورد نیاز خود را دریافت کنند.

وی یادآورشد: باید توجه داشت که معمولا شرایط بحرانی ماندگار نیست و افراد بعد از مدتی خود را با شرایط سازگار می‌کنند و کما اینکه در دوران کرونا هم بعد از هفته‌های اولیه ترس و اضطراب بین شهروندان کاهش یافت.

source