به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر لزوم کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا اظهار کرد: تأمین یک غذای کامل، که شامل قند، چربی، پروتئین و ویتامین‌ها است، میزان کالری مورد نیاز برای مردم به ویژه در سنین کودکان را تشکیل می‌دهد. دانش در این حوزه بسیار مهم است و تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد. اگر دانش تنها سراغ بازار رود، چه اتفاقی می‌افتد؟ بی‌تردید چاقی و کبد چرب در کودکان و همچنین فشار خون، دیابت و سایر بیماری‌ها در بزرگسالان را شاهد خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، افزود: تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد و مبنای نظارت‌ها نیز باید علم باشد. برای مثال، سال‌ها افرادی را می‌دیدیم که توده‌ای بزرگ از گواتر در جلوی گردن خود داشتند و علت آن هم کمبود ید بود. به این ترتیب بود که با اصلاحی جامع‌نگر «ید» به نمک اضافه شد و دیگر این موارد را نمی‌بینیم. بنابراین در این چنین موارد به مداخلات اصلاحی جامع‌نگر نیاز داریم.

ظفرقندی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه غذا گفت: ایمنی غذا به معنای سلامت غذا بسیار مهم است؛ به طوری که ۷۰۰ نفر در وزارت بهداشت و ۴۵۰ آزمایشگاه در این حوزه کار و به ۱۷ هزار کارخانه و شرکت تولید غذا نظارت می‌کنند.

وی به سلامت نان اشاره کرد و افزود: در زمینه سبوس‌دار کردن نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اقداماتی در حال انجام است و این موضوع کاری ملی می‌خواهد.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم اعلام دستاوردها و آمارها در کشور، به مقوله دیپلماسی سلامت اشاره کرد و گفت: در زمینه سلامت غذایی جزو سه کشور اول منطقه هستیم. این آمارها باید اعلام شود؛ به عنوان مثال آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۲ در ۱۰۰ هزار است و جهت کاهش این آمار اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده و اکنون جزو چند کشور اول دنیا هستیم و این در حالی است که سه سال است آمارهای مرسوم که رتبه کشوری را بالا می‌برند به سازمان جهانی بهداشت اعلام نشده بود.

ظفرقندی ادامه داد: باید با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش دهیم و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم. مبنای صادرات نیز آن است که بگوییم غذای ما با کیفیت است و آمارها را در این زمینه اعلام کنیم.

روند‌های مهم در این متن عبارتند از:

1. ضرورت کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا
2. اهمیت تولید غذا مبتنی بر دانش
3. نقش دیپلماسی سلامت در افزایش سطح تعاملات علمی و صادرات

فرایندهای تاریخی، فرهنگی و صنعتی در این متن عبارتند از:

1. مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برای سبوس‌دار کردن نان
2. اصلاحی جامع‌نگر «ید» در نمک
3. کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا در منطقه

چالش‌هایی که در این متن مطرح می‌شود عبارتند از:

1. توجه نکردن به دانش در تولید غذا
2. کمبود ید در حوزه غذا
3. عدم اعلام آمارهای مرسوم در کشور

پیشنهاد‌های بالقوه برای حل این چالش‌ها عبارتند از:

1. افزایش سطح تعاملات علمی با کشورهای دیگر
2. استفاده از دانش‌های دیگران
3. اعلام آمارهای مرسوم در کشور

اسئلکا و بیانیه‌هایی که باعث می‌شود خوانندگان به طور انتقادی فکر کنند یا با محتوا تعامل کنند عبارتند از:

1. ضرورت کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا
2. نقش دیپلماسی سلامت در افزایش سطح تعاملات علمی و صادرات
3. اهمیت اعلام آمارهای مرسوم در کشور

متن بازنویسی شده: