در روز جهانی ایمنی غذا، محفل بسیار پر نشاطی با حضور دکتر عبدالعظیم بهفر، مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و جمعی از متخصصان و دانشمندان علوم غذا برگزار شد. این رویداد به استحکام اولویت ایمنی غذا در سلامت انسان و خانواده کشور توجه ویژهای داشت. در این محفل دکتر بهفر معترف به تلاشهای طی سال گذشته برای جایگزینی خدماتی که بشدت الزامی به الکترونیک نیاز دارند و تکمیل سیستم ثبت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی شد. این سیستم در عین حال به شرکتها و دانشگاهها نیز راهگشا برای درخواست پروانه و انجام آنلاین گواهی بهداشت صادرات فرآوردهها میباشد. گواهی صادراتی که شامل صلاحیتهای بینالمللی بهویژه دریافت و ارزیابی آن در سایتهای کشورهای مقصد همچون ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا است. تنها کشورهایی هستند که از نحوۀ پیشرفتهای برای نظارت برخوردار هستند. کشور ما نیز از این کشورها بهعنوان یکی از پیشروان در این حوزه شناخته شده است. سامانه هشدار سریع ایمنی مواد غذایی نیز درحال طراحی میباشد و بهعنوان وسیلهای قوی برای ایمنی غذا در الگویبش در مواقع مشاهده عدم انطباق یا مسائل تهدیدکنندهای در ایمنی غذا عمل کند. همچنین استعاری از تدوین ضوابط مربوط به برچسب الکترونیک به میان رفت که به دسترسرسانی به اطلاعات محصولات در طریق برچسبهای الکترونیک و اسکن یا کدهای مشابه آن که باید حاوی اطلاعات هریک از ürünها به شکل دقیق و شفاف باشد، اشاره دارد. اشخاص مختلف از جمله مصرفکننده و متخصصین نظامهای نظارتی میتوانند با استفاده از این برچسب در دسترسی به تمام اطلاعات مرتبط با این محصولات اقدام کنند. از روندهای مهم گسترش استفاده از هوش مصنوعی در مراحل مختلف تجاری برای اصالتسنجی و فرآیندهای مرتبط با ایمنی غذا نیز سخن به میان رفت. روندهایی که تاکنون به سطۀ ناتمام رسیدهاند و مهمترین آنها استفاده از هوش مصنوعی برای اصالتسنجی مواد غذایی در آزمایشگاهها و سطح عرضه میباشد. استفاده از سامانه صدور پروانه، سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات فرآوردههای غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی و همچنین سامانه هشدار سریع ایمنی مواد غذایی همه چارههای طراحی شده برای تحکیم ایمنی غذا هستند. گذر از محلی مرسوم برای نظارت به الکترونیکی و واسط نمایشی (موثر و همزمان) الهامگیری کشورهای پیشرفته در این زمینه مانند ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا و بهعنوان یکی از کشورهای پیشرو در جهان در این مورد جا خوش داد. رویکرد متخصصان ایرانی با توجه به مصوبات و مصوبات بینالمللیایم که مقید به گسترش سامانه های اطلاعاتی سنتی، گسترش سامانههای معین الکترونیکی هستند و به هدایت روشهای مرتبط با فرآوردهها اقدام مینمایند.