به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی ایمنی غذا ضمن تاکید بر لزوم مبارزه فرهنگی با شبه علم و ضد علم که مواردی را به عنوان دارو یا غذا تبلیغ و به مردم عرضه می‌کنند، اظهار کرد: افراد با مصرف چنین موادی دچار عارضه می‌شوند و اگر کسی به مراکز پیوند کبد مراجعه کند می‌بیند که بسیاری از بیماران به دلیل مصرف بعضی از همین مواد غذایی کارشان به اینجا کشیده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد، افزود: در بیماری‌های غیرواگیر، غذا نقش عمده‌ای دارد، غذای ناسالم می‌تواند منجر به افزایش دریافت کالری، چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت، فشار خون و غیره شود و سهم غذا در بروز بیماری‌ها بسیار بالا و در جدول بیماری‌های غیر واگیر جزو پنج عامل اول است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در طول سال به طور معمول ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار بیماری‌های ناشی از آلودگی غذا می‌شوند، هزینه‌های سالانه بیماری‌ها و مراقبت‌های ناشی از غذا بسیار بالا است و سالانه ۱۵ هزار میلیارد دلار هزینه مراقبت‌ها و درمان بیماری‌های ناشی از غذا است و این موضوع نشان دهنده آن است که نقش سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت در این حوزه بسیار مهم است.

رئیسی با بیان اینکه حدود یک میلیون مرکز تهیه و توزیع غذا در سطح کشور داریم، افزود: کنترل این مراکز همت بالایی می‌طلبد و در این زمینه همکاری خوبی میان سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت در جریان است، اگر بیماری‌های ناشی از آب و غذا در کشور چندان بالا نیست، به دلیل فعالیت همکاران در سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت است.

وی ادامه داد: با توجه به تحول صورت گرفته در زمینه تکنولوژی و هوش مصنوعی باید به این فناوری‌ها مجهز شویم و سموم باقی‌مانده در مواد غذای غذایی به ویژه میوه‌جات و سبزیجات یکی از چالش‌های اصلی است که باید پیگیری این موضوع را داشته باشیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ۴۰ درصد بار بیماری‌های ناشی از آلودگی غذا مربوط به کودکان زیر پنج سال است و خاصیت تجمعی بعضی از این آلودگی‌ها خطرناک است و به تدریج می‌تواند در آینده مشکل‌زا شود.

رئیسی با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت در دوره جدید برای تأمین ایمنی غذا افزود: ۱۲ هزار کارشناس بهداشت محیط حرفه‌ای را به وسایل پرتابل تجهیز کرده‌ایم که بتوانند در محل آزمایش‌های لازم را انجام دهند و به عنوان ضابط قضائی نیز می‌توانند دستور لازم را در محل اتخاذ کنند، باید بتوانیم این تجهیزات را بیشتر کنیم و در این زمینه با چند شرکت دانش بنیان جهت تولید داخلی این تجهیزات صحبت‌هایی صورت گرفته است.

source