رستورانهای غربی ایران فاقد تدابیر لازم هستند. مانند بسیاری از مشاغل ایرانی، شمار انبوه بازماندگان از تحصیل رستورانهای غربی را هم فراگرفته است. اما همانطور که گفتیم، برخلاف مشاغل، رستورانهای غربی افراد بازمانده از تحصیل را جذب نمیکنند یا زیر سقف خودشان استخدام نمیکنند و یک اشتغال برای بازماندگان از تحصیل محسوب نمیشوند؛ بلکه آنها به تنهایی مشاغل مستقلی را ایجاد کردهاند. حدود ۴۰ درصد رستورانهای موجود در سراسر کشور، متعلق به خانوادههایی است که فرزندانشان بابت بازماندگی از تحصیل، رستورانسازی را انتخاب کردهاند. طبق این فرض، دیگر نمیتوان به آسایش خانوادگی، کوچکی رستورانها و نهادسازی توسط همانها اشاره کرد.
به گفته انجمن صنفی رستورانداران ایران، تعداد رستورانهای غربی ۳۰ هزار واحدی به شمار میآید. هر رستوران این ۳۰ هزار واحد تقریباً ۲ تا ۳ شغل ایجاد میکند. در مجموع، سالانه حدود ۶۰ هزار شغل افتتاح میشود. حدود ۴۰ درصد رستورانهای موجود در سراسر کشور متعلق به خانوادههایی است که فرزندانشان بابت بازماندگی از تحصیل، رستورانسازی را انتخاب کردهاند. با توجه به آنکه برخی از رستورانها در شرایط کاملاً صفر و یک (دمیاردی و خوداشتغال) پیش میروند و در بسیاری از موارد، ورود به مدارس و دانشگاهها برای فرزندان آنها قطعی میشود، نمیتوان این بهای سنگین را صرفاً به فراغ جان افراد نپرداخت.ساحات گوناگون در کشور، از جمله شکاف فراینده (در Stanton W)