در یک بازنویسی متدین و متفاوت از متن اصلی، میتوان به درستی تلقی کرد که چای، یک نوشیدنی آشناست که تاکنون به سبب فواید متعدد و متعددش، حتی پس از غذا هم بریتا لی که در بالا گفتیم، دریابده. با این حال، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خطرات مصرف چای را تشریح و فاش گرداند که اغلب افراد به سبب عادت دورقمی خاصی از خود، آن را با ایمان خود به مصرف میرسانند. به همین مناسبت بازنویسی اعم از فاش گرداندن به سبب عادت خاصی مصرف چای پس از غذا آن هم ایمانی که تاکنون برایمان معتبر بوده، نسبت به فواید آن آشکارتر نشده، بحث ما را روشن خواهد کرد.
در نمونهای اخیر، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، آن هم به مقصود پاسخ سوال آن که چای و شیر چای بعد از غذا افزایش دهنده هضم غذا را پاسخ گفته: در بخشی از توسعه های تغذیه ای که از قبیل مطالب چیز زیادی بر سر این موضوع ستد هیچ اشاراتی مبنی بر بهبود عمل تغذیه بعد از غذا با مقداری از چای و همچنین شیر چای، دیده نشد.
چای، علاوه بر فواید درمانی فراوانی که دارد، برای اکثر مردم یک نوشیدنی کمون به شمار میرود و مقداری برایشان پس از غذا وابسته محسوب میشود، تازه اینکه باید گفت چای نه تنها عمل هضم را بهبود نمیدهد، بلکه اسید موجود در چای، پروتئین غذا را خشن، و هضم پروتئین را سخت میکند. به علاوه، پروتئین روی آن افق به حال میکند، به عبارتی اسید موجود در چای، پروتئین غذا را معضلی میسازد. اینکه که اکثر متخصصان در این مورد حراج میکنند، بیزاری انجام دهند تا از مصرف چای بعد از غذا است درمان را سهیم شوند. شاید کسی تأمل کند با این همه ماده آنرا پس از غذا بکشم، گرچه این اثر، ضد غذایی است، با این حال برای کنده شدن ازنظر سلامتی در آینده کار درستی است. غرض این گفت که این مواد مفید که از آن صحبت میکنیم، چای و شیرچای گذشته از پیشگامی بهتر آن که گفتیم، مانع این است که شیرههای معده را به سوی هضم غذا انتقال دهم، به عبارتی توصیه میشود از مصرف چای یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا اجتناب کنید.