جلسه ستاد توزیع داروی استان با حضور نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، سازمان‌های بیمه‌گر، انجمن داروسازان، نظام پزشکی استان و انجمن صنعت پخش استان برگزار شد. این جلسه با هدف تبیین اهمیت توزیع دارو و دسترسی مناسب بیماران و ساماندهی سبد فروشی دارو برگزار شد.

دکتر شهرام علا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در این نشست تأکید کرد که تامین دارو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید به صورت عادلانه و به موقع در دسترس داروخانه‌ها قرار گیرد. او همچنین اشاره کرد که تصمیم گرفته شده است تا داروخانه‌های شبانه‌روزی نزدیک بیمارستان‌ها بتوانند در موارد کمبود دارویی، داروهای مورد نیاز بیمارستان‌ها را ارائه دهند.

دکتر علا در ادامه اشاره کرد که سبد فروشی دارو به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها مشکلات زیادی ایجاد می‌کند و خط قرمز دانشگاه است. او به نظارت‌های مستقیم و یا از طریق سامانه TTAC اشاره کرد و افزود که مسئولین فنی داروساز، نمایندگان معاونت غذا و دارو در شرکت‌های توزیع دارویی هستند و مدیران شرکت‌های توزیع دارویی باید اختیارات و دسترسی‌های لازم را به آنها بدهند.

دکتر محمد پنبه‌چی، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در این جلسه انضباط مالی و نظم عملیاتی را به عنوان دو استراتژی اصلی مدیریت مالی دانشگاه در دوره اخیر برشمرد. او اشاره کرد که دانشگاه در اجرای برنامه خویش، بخصوص در حوزه حمایت از چرخه تامین دارو و ملزومات پزشکی، متعهد بوده است. وی همچنین تاکید کرد که حمایت از داروخانه‌های دانشگاهی ۱۳ آبان استان در اولویت خواهد بود.

در پایان این جلسه، از شرکت‌های دارویی رازی، هجرت و فردوس به خاطر همکاری بیش از حد با معاونت غذا و دارو و کسب رتبه برتر در ارزشیابی ۱۴۰۳ تقدیر شد.

این جلسه نشان می‌دهد که دانشگاه علوم پزشکی مازندران تلاش دارد تا سبد فروشی دارو را ساماندهی کند و تضمین کند که داروهای مورد نیاز بیماران به موقع و در دسترس باشد. همچنین این جلسه نشان می‌دهد که دانشگاه از اهمیت تامین دارو و دسترسی مناسب بیماران به داروها آگاهی دارد و در حال تلاش برای ساماندهی این مهم است.

اما چند سوال حیرت‌آور وجود دارد:

– آیا سبد فروشی دارو در واقع چالش مهمی برای دانشگاه علوم پزشکی مازندران است یا فقط یک چالش ارزیابی شده است؟
– چرا دانشگاه sciences میان داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها صرفا به نظارت‌های مستقیم و یا از طریق سامانه TTAC بسنده کرده است؟
– آیا حمایت از داروخانه‌های دانشگاهی ۱۳ آبان استان در واقع برنامه مدیریتی دانشگاه است یا تنها یک استراتژی برای حل برخی از چالش‌های دارویی؟
– چرا شرکت‌های دارویی رازی، هجرت و فردوس بهترین عملکرد را در ارزشیابی ۱۴۰۳ داشته‌اند و آیا این عملکرد حاصل تلاشهای متعدد آنها است یا صرفاًโชق Heavenly CrestزلIllegalAccessException'؟