**مدیریت سوء هاضمه با درمان‌های خانگی**

آیا پس از غذا خوردن با سوزش معده، نفخ یا حس سنگینی دست ‌و پنجه نرم می‌کنید؟ سوء هاضمه می‌تواند روز شما را خراب کند، اما نگران نباشید با استفاده از درمان‌های خانگی می‌توانید به راحتی سوء هاضمه را مدیریت کنید. در این مطلب، ۵ درمان خانگی مؤثر را معرفی می‌کنیم که می‌توانید آنها را امتحان کنید.

**چای نعناع فلفلی: درمان جامع برای سوء هاضمه**

نعناع فلفلی دارای اثر ضد اسپاسم بر روی بدن است و این امر آن را به گزینه‌ای عالی برای تسکین مشکلات معده مانند حالت تهوع و سوء هاضمه تبدیل می‌کند. بعد از غذا یک فنجان چای نعناع بنوشید تا معده شما آرام شود یا چند تکه نعناع را در جیب خود نگه دارید تا بعد از غذا بخورید. اما توجه داشته باشید که زمانی که سوء هاضمه ناشی از رفلاکس اسید است، نباید نعناع بنوشید یا بخورید. برای افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده (GERD) یا زخم معده نیز توصیه نمی‌شود.

**جوش شیرین یا بی کربنات سدیم: معجزه‌گر برای سوء هاضمه**

جوش شیرین می‌تواند به سرعت اسید معده را خنثی کند و سوء هاضمه، نفخ و گاز را پس از خوردن غذا از بین ببرد. 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین را به نصف لیوان آب گرم اضافه کنید و بنوشید. جوش شیرین به طور کلی بی‌خطر و غیر سمی است. اما نوشیدن مقادیر زیاد ممکن است عوارض جانبی مانند یبوست، اسهال، تحریک پذیری، استفراغ و اسپاسم عضلانی ایجاد کند. اگر محلول جوش شیرین حاوی 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین برای سوء هاضمه می‌نوشید، حداقل تا 2 ساعت این کار را تکرار نکنید. قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

**آب لیمو: راهی برای خنثی کردن اسید معده**

اثر قلیایی آب لیمو اسید معده را خنثی می‌کند و طبق مطالعات انجام شده روی موش‌ها هضم را بهبود می‌بخشد. آب لیمو همچنین منبع عالی ویتامین C است. با این حال، آب لیمو بیش از حد ممکن است مینای دندان را از بین ببرد و باعث افزایش ادرار شود. برای محافظت از دندان‌های خود، پس از نوشیدن آب لیمو دهان خود را با آب بشویید. 1 قاشق غذاخوری آب لیمو را در آب گرم مخلوط کنید و چند دقیقه قبل از غذا بنوشید.

**زنجبیل: درمان نیاورده شده برای سوء هاضمه**

زنجبیل می‌تواند اسید معده را کاهش دهد. اسید معده کم باعث سوء هاضمه می‌شود و اسید معده زیاد نیز همین اثر را دارد. برای تسکین معده و سوء هاضمه به میزان لازم چای زنجبیل بنوشید. البته مکمل زنجبیل و یا آب زنجبیل نیز می‌توانید استفاده کنید. برای تهیه آب زنجبیل ۱ یا ۲ تکه ریشه زنجبیل را در ۴ فنجان آب بجوشانید. در صورت تمایل قبل از نوشیدن لیمو یا عسل را برای طعم بهتر به آن اضافه کنید. اعتدال را در مصرف زنجبیل رعایت کنید؛ زیرا مصرف بیش از حد زنجبیل ممکن است عوارض جانبی مانند گاز، سوزش گلو و سوزش سردل ایجاد کند.

**گیاه رازیانه: یک درمان قدرتمند برای سوء هاضمه**

این گیاه ضد اسپاسم می‌تواند به بهبود سوء هاضمه بعد از غذا و سایر مشکلات گوارشی از جمله درد معده، حالت تهوع و بهبود نفخ کمک کند. با این حال، بیشتر تحقیقات در مورد رازیانه و هضم بر روی حیوانات است. مطالعات انسانی بیشتری برای تایید اثرات آن ضروری است. اگر می‌خواهید رازیانه را برای سوء هاضمه امتحان کنید، 1/2 قاشق چایخوری دانه رازیانه کوبیده شده را در آب اضافه کنید و قبل از نوشیدن آن را به مدت 10 دقیقه بجوشانید. هر زمان که دچار سوء هاضمه شدید، چای رازیانه بنوشید. اگر برخی غذاها باعث سوء هاضمه شما می‌شوند، گزینه دیگر جویدن دانه‌های رازیانه بعد از غذا است.

**نتیجه‌گیری**

با امتحان این ۵ درمان خانگی مثل چای زنجبیل، آب گرم با لیمو یا دمنوش نعنا که در مجله داروخانه آنلاینpositive green آن‌ها را بررسی کردیم، می‌توانید از شر سوء هاضمه خلاص شوید و با خیال راحت غذا بخورید. این روش‌ها نه تنها معده را آرام می‌کنند، بلکه حس تازگی به شما می‌دهند. در نظر داشته باشید که اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید یا دارویی مصرف می‌کنید حتما قبل از مصرف این موارد با پزشک خود مشورت نمایید.