مامک هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نقش تدابیر تغذیه‌ای در کاهش آسیب‌های ناشی از گرمای هوا اظهار کرد: استفاده از نوشیدنی‌های طبیعی، سالم و متناسب با شرایط اقلیمی، یکی از راهکارهای مؤثر طب ایرانی برای حفظ تندرستی در فصل تابستان است.

وی افزود: گرمازدگی، بی‌حالی، تعریق شدید، عطش مفرط، اختلالات گوارشی و حتی سردردهای تابستانه از جمله مشکلات رایج در این فصل هستند.

متخصص طب سنتی گفت: افراد می‌توانند با رعایت تغذیه و مصرف مناسب برخی شربت‌های سنتی، تا حد زیادی از بروز آن‌ها پیشگیری کنند.

وی با اشاره به منابع معتبر طب سنتی ایران کتاب «قانون در طب» اثر شیخ‌الرئیس بوعلی سینا و «مخزن‌الادویه» تألیف حکیم عقیلی خراسانی، تصریح کرد: در این منابع، تأکید زیادی بر استفاده از نوشیدنی‌هایی با مزاج خنک و رطوبت‌بخش برای ایام گرم سال شده است.

هاشمی درباره خواص شربت‌های رایج تابستانی خاطرنشان کرد: یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای کاهش حرارت بدن، شربت سکنجبین است.

متخصص طب سنتی اضافه کرد: شربت سکنجبین از ترکیب سرکه، نعناع و عسل، شکر تهیه می‌شود. این شربت طبعی معتدل دارد و به مردم توصیه می‌شود به شربت را صورت رقیق‌شده با آب خنک مصرف کنند که می‌تواند از گرمازدگی جلوگیری کرده و بدن را نیز خنک می‌کند.

source