با گذشت چهار سال از آغاز همه‌گیری کرونا، جهان از شرایط اضطراری ناشی از این بیماری خارج شده است، اما ویروس کرونا همچنان در حال گردش است و در برخی مناطق، موارد ابتلاء افزایش یافته است. دست‌یابی به پیشرفت‌های پزشکی، واکسیناسیون گسترده و افزایش ایمنی جمعی باعث شده است که شدت بیماری کاهش یابد و درمان‌های مؤثرتر به وجود آمده باشد. با این حال، هنوز برخی گروه‌های آسیب‌پذیر در معرض خطر هستند و باید اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند.

بیماری کرونا در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین شناسایی شد و به سرعت به یک بحران جهانی تبدیل شد. در اوایل فروردین و اواخر اسفند، پیک بزرگی از آنفلوانزا را در کشور تجربه کردیم. ابتلاء به بیماری کرونا همیشه وجود داشته است و هیچ‌گاه به صفر نرسیده است. در طول پاییز و زمستان، به اندازه‌ای که شاید شناسایی موارد ابتلاء به آنفلوانزا و دیگر عفونت‌های تنفسی بودیم، موارد ابتلاء به کرونا گزارش نمی‌شد و ابتلاء به کرونا کمتر از آنفلوانزا و عفونت‌های تنفسی بود.

امروزه، بیشتر موارد ابتلاء به بیماری کرونا در کشورهای مختلف افزایش یافته است. این افزایش ممکن است به دلایل مختلفی نظیر کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، سفرهای داخلی و خارجی، تجمعات گسترده و رویدادهای اجتماعی، و همچنین جهش و تغییرات در سویه‌های ویروس کرونا باشد. تعدادی از سویه‌های جدید کرونا، قابلیت انتقال بالاتری دارند و ممکن است باعث افزایش موارد ابتلاء شوند.

با وجود افزایش مختصر موارد ابتلاء به بیماری کرونا، متخصصان تأکید دارند که شرایط بحرانی یا اضطراری گزارش نشده است. این موضوع نشان می‌دهد که کرونا به یک بیماری قابل مدیریت تبدیل شده است، اما همچنان نیازمند توجه و رعایت نکات بهداشتی است. رعایت بهداشت فردی و نظارت بر وضعیت بیماری می‌تواند به کاهش موارد ابتلاء کمک و از بروز موج‌های شدید جلوگیری کند.

بنابراین، مهم است که مردم در جریان پیشرفت‌های بهداشتی باشند و در صورت مشاهده علائم بیماری، به مراکز درمانی مراجعه کنند. همچنین، گروه‌های آسیب‌پذیر باید اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند و نظارت بر سویه‌های جدید کرونا و بررسی میزان تأثیر آن بر سلامت عمومی ضروری است.