بنیان‌گذار مرکز تعالی سلامت جهانی، دکتر امیرحسین تکیان، با طرح تحولی دردهه و هفتمین جشنواره آموزشی شهید مطهری جوایزی به دست آورد. به گفته وی، این طرح با عنوان “طراحی، اجرا و ارزشیابی دوره کارشناسی ارشد سلامت جهانی بر اساس نیازسنجی منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا” تدوین شده است و با مشارکت دانشگاه‌های اروپایی و دانشگاه‌های ایرانی، هدف آن سازماندهی توسعه رشته سلامت جهانی در سطح بین‌المللی است.

دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با مشارکت دانشگاه‌های اروپایی، کنسرسیومی را برای تدوین این برنامه به وجود آورد. برای تدوین برنامه درسی این دوره، از مدل ۱۰مرحله‌ای هاردن و روش «هم‌راستایی سازنده» استفاده شده است. این روش برای طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه آموزش کلان استفاده می‌شود.

بیش از ۶۰ درصد سرفصل‌های این دوره برای نخستین‌بار در کشور ارائه می‌شود. این سرفصل‌ها شامل تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر سلامت، سلامت مهاجران، و کاربرد رسانه‌های اجتماعی در آموزش و ارتباطات سلامت است.

این دوره به عنوان هاب آموزش سلامت جهانی، دیپلماسی سلامت و حکمرانی سلامت در منطقه شناخته می‌شود.

در اظهارات دکتر تکیان به نوع طراحی آموزشی این مرکز اشاره شده است. این مرکز برای نخستین بار در کشور با استفاده از روش‌های نوین تدریس طراحی شده است. این روش‌ها از بازی‌سازی تا یادگیری مشارکتی، به ارائه راه‌حل‌های نوینی برای آموزش دانشجوها کمک می‌کند.

بعضی از سرفصل‌های این دوره از جمله ازنويس تغذیه، تغذیه در دوران بارداری و تغذیه پیش از بارداری و تغذیه در دوران شیردهی از مهم‌ترین آنها می باشد.

چالش‌هایی مانند بیماری‌های نوپدید، بحران‌های انسانی، مهاجرت، تغییرات اقلیمی و مخاطرات زیست‌محیطی از مرزهای جغرافیایی عبور می‌کنند. بدون مشارکت بین‌المللی و نگرش جهانی، نمی‌توان به بهداشت پایدار دست یافت.

این برنامه تلاش می‌کند تا ایران را در جایگاه پیشرو منطقه در حوزه آموزش و دیپلماسی سلامت قرار دهد.

این برنامه پس از تصویب در شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت بهداشت و کمیته تطبیق، آماده اجراست. از شهریور امسال، نخستین گروه دانشجویان بین‌المللی در این رشته جذب خواهند شد و از سال آینده، نخستین گروه از دانشجویان ایرانی نیز پذیرش خواهند شد.