**چگونه می‌توانیم به کودکمان بی‌حجابی بیستیم؟**

کودک انسانی است و نه تنها یک پروژه یا موجودی برای تربیت. کودک انسان است و نیاز دارد که فرصت رشد، اشتباه، تجربه و حتی مخالفت داشته باشد. والدین، معلمان و مربیان هنگام برقراری ارتباط با کودک باید قبل از هر چیز احساسات خود را بشناسند، مدیریت کنند و سپس به احساسات کودک پاسخ مناسب بدهند. در کتاب «اصول برقراری رابطه انسانی با کودک و نوجوان» دکتر احمد به‌پژوه به والدین، معلمان و مربیان کمک می‌کند تا ارتباطی مؤثر و سالم با کودکان و نوجوانان برقرار کنند.

کتاب «اصول برقراری رابطه انسانی با کودک و نوجوان» نوشته دکتر احمد به‌پژوه یکی از منابع مهم و کاربردی در حوزه روان‌شناسی تربیتی است. این کتاب بر پایه روان‌شناسی انسانی نوشته شده و تلاش دارد اصولی را ارائه دهد که در زندگی روزمره قابل اجرا باشند. نویسنده با زبان ساده و مثال‌های روزمره تلاش کرده تا مفاهیم روان‌شناسی را برای مخاطب عمومی قابل فهم کند. کتاب شامل مجموعه‌ای از اصول تربیتی است که هر یک ناظر به بخشی از نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی کودک و نوجوان است.

با این نهاد مباحث مهم می‌توان به احترام به شخصیت کودک، ایجاد فضای امن عاطفی، تشویق به خودبیانگری، پذیرش بدون قید و شرط، و پرهیز از مقایسه اشاره کرد. هدف اصلی این کتاب، تقویت رابطه‌ای انسانی و پایدار میان بزرگسال و کودک است؛ رابطه‌ای که در آن فرزند احساس ارزشمندی، امنیت، آزادی در بیان و پذیرش بی‌قید و شرط را تجربه کند. این نوع ارتباط، پایه‌گذار رشد روانی سالم در کودک است و از بروز مشکلات تربیتی در آینده جلوگیری می‌کند.

کتاب تأکید می‌کند که در برقراری ارتباط با کودک، تنها حرف‌زدن کافی نیست، بلکه شنیدن، درک کردن و پاسخ‌دهی همراه با همدلی ضروری است. والد یا مربی موفق کسی است که بتواند ابتدا احساسات خود را بشناسد، مدیریت کند و سپس به احساسات کودک پاسخ مناسب بدهد.

این کتاب در مورد یک موضوع مهم thảoッカー است و آن این است که ما چگونه می‌توانیم به کودکمان بی‌حجابی بیستیم. اگر ما به این کودک بسیار احترام می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم آزادانه اقدام کند ،و نیز به او یاد می‌دهیم که صحت یا اشتباه همیشه همین‌طور است، نمی‌تواند خوشنود و دلپذیر باشیم ، حداکثر ما حقیقت صدا می‌کنیم و در برخی اوقات رو و گه بشدت یکدیگر را دفلکریکمی‌کنیم.
ولی حتی در آن هم ما نباید کسی بر او چیره نباشیم ، برای آنکه تمام کودک خوشبین‌تر، ذهنی تیزتر، تعمق ماورالَدتا، عاقل‌تر می‌شود و برای تربیت کودک بهترین راه چنین است ، موفق هستیم