وزیر بهداشت استان کردستان، در کارگاه آموزشی پیشگیری از آسم و تالاسمی در بهزیستی شهرستان مریوان به ضرورت بازنگری در نگرش به سلامت و ارتقای سواد سلامت عمومی تاکید کرد. این کارگاه آموزشی با حضور کارشناسان و مددکاران اداره بهزیستی و مراکز مثبت زندگی شهرستان مریوان برگزار شد.
روندهای موجود در سلامت عمومی و بیماریهای ارثی و ژنتیکی
بیماریهای ارثی و ژنتیکی از جمله تالاسمی و هدف برنامه عملیاتی اداره ژنتیک در کاهش بروز این بیماریها و ناهنجاریهای مادرزادی اولویتدار است. همچنین کاهش آگاهی عمومی و شیوع بیماریهای ناشی از کمکاری تیروئید در رشد نوزادان باعث میشود که این بیماریها به وقت جدی شناخته شوند. به علاوه، عوارض جبرانناپذیر کمکاری تیروئید در رشد نوزادان و اهمیت تشخیص و درمان در ۲۸ روز اول تولد از دیگر مواردی است که در این کارگاه آموزشی به آنها اشاره شده است.
با همکاری بهزیستی و واحد پیشگیری، فرهنگ پیشگیری از طریق افزایش آگاهی عمومی ارتقا یافته و حمایتهای وزارت بهداشت از زوجین ناقل تالاسمی در زمینه تخفیف هزینههای آزمایشگاهی از دیگر مناسبتهای این کارگاه آموزشی است.
راه حلها و پیشنهادات عملی
یکی از راهحلهای بالقوه در افزایش دورههای آموزشی پیشگیری از آسم با حضور سالمندان و همچنین آموزش به خانوادهها و والدین در معرفی بیماریهای ناشی از کمکاری تیروئید است. علاوه بر این، بر توسعه ابزارهای آموزشی و افزودن دورههای آموزشی که واکسن و شرایط بهداشتی مناسب برای نوزادان را به والدین انتقال دهد، همت گمارده شود.
پاسخهای کاربردی از چنین کارگاههایی برای افزایش آگاهی عمومی از بیماریهای ژنتیک و اعتیاد امکانپذیر خواهد بود.در نهایت، با کنار هم گذاشتن تواناییها و توانمندیهای موجود در این مجموعه به صورت گروهی و کمکی و با تربیت نیروی انسانی مناسب میتوان در این زمینه داشته باشیم.