در سال گذشته، ساختارهای خدمات بهداشتی، بهزیستی و سلامت روان در مازندران، محله‌ها را به محیط‌های امن و حمایتگر برای ارتقای سلامت روان شهروندان تبدیل کرده‌اند. فریبا بریمانی، مدیرکل بهزیستی استان، حاشیه‌های روانی-اجتماعی در سطح محلات را شناسایی کرده‌اند و خدمات خود را بر اساس نیازسنجی و مشارکت شهروندان ارائه می‌دهند. این حرفه‌ای‌ها با آموزش مهارت‌های مقابله با استرس، برگزاری کارگاه‌های ارتقای تاب‌آوری و تلاش در پروژه‌های مشارکتی برای رفع مشکلات محلی، به داشتن نقش مهمی در سلامت روانی ساکنین منجر شده‌اند.

افتخار مازندران در سال گذشته، کمک کرد تا نزدیک به ۱۴ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های تخصصی قرار بگیرند. این آموزش‌ها که شامل مدیریت استرس، بهبود ارتباطات اجتماعی و پیشگیری از اختلالات روانی است، به لطف همکاری روانشناسان و مددکاران متخصص، راهی به سعادت و استабیلیت شهروندان شده‌اند.

در بخش منحصر به فرد خبری به نکته قابل توجهی اشاره کردیم که تمرکز روی اجتماعات کوچک محلی، امکان کشف بهتر عوامل استرس‌زای محیطی را فراهم کرده است. به عنوان مثال، پروژه‌های مانند ایجاد فضاهای گفتگوی خانوادگی در محلات، با استقبال چشمگیری روبه‌رو شده‌اند. با سرمایه‌گذاری موفق در توانمندی‌های محلی، انتظار می‌رود شاهد کاهش آسیب‌های روانی-اجتماعی و افزایش نشاط جمعی در مازندران باشیم.

سوال اینجاست که در مسیر ادامهٔ برنامه‌های بهزیستی، از چه ظرفیتی برای ارتقای سلامت روان مردم برخوردار استیم؟ با رویکرد مشارکتی و برنامه‌ریزی ویژه در کمیته‌ها و اتاق‌ها که سرآغاز درست در ایجاد محیط‌های مطلوب برای شهروندان باشد، استراتژی با اعتبار فرهنگی و محلی درمورد مداوای روانی بنا نهاده شده است.