بیماری‌های قلبی در زنان: عوامل خطر و پیشگیری

بیماری‌های قلبی عروقی یکی از نگرانی‌های اصلی زنان در سراسر جهان است. به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلاء به بیماری‌های قلبی هستند. عوامل متعددی از جمله استرس، وراثت و سبک زندگی نقش مهمی در سلامت قلب زنان بر عهده دارد. در این مقاله، ما به بررسی عوامل خطر بالقوه بیماری قلبی در میان زنان می‌پردازیم.

**دیابت**

результ‌های بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که دیابت خطر بروز بیماری‌های قلبی را در میان زنان افزایش می‌دهد. همچنین، دیابت خطر بروز حمله قلبی و نارسایی قلبی را در میان زنانی که پیش‌تر دچار حمله قلبی شده‌اند، دو برابر می‌کند. سطح بالای قند خون، التهاب و اثرات سوء دیابت بر سیستم قلبی-عروقی، منجر به افزایش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.

**چاقی**

زنان بیشتر از مردان در معرض چاقی هستند. چاقی از جمله دلایل بروز بیماری‌های کشنده از جمله بیماری‌های قلبی عروقی است. با توجه به نتایج پژوهش‌های انجام شده، چاقی خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی در میان زنان را تا ۶۴ درصد افزایش می‌دهد. چاقی برنجر و عدم تحرک بدن، منجر به افزایش وزن، افزایش فشار خون و سایر عوامل خطر می‌شود.

**کلسترول بالا**

کلسترول بالای موجود در خون یکی از عوامل اصلی خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی در میان زنان است. HDL پایین و تری‌گلیسیرید بالا از جمله عواملی هستند که خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی در میان زنان بالای ۶۵ سال را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. مدیریت سطح کلسترول، همراه با مدیریت دیگر عوامل خطر، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

**نداشتن فعالیت بدنی**

نداشتن تحرک بدنی خطر مرگ‌ومیر ناشی از بعضی بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. زنان به غیر از انجام دادن کارهای منزل، فعالیت بدنی خاصی ندارند. بنابراین، بیشتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ‌ومیر ناشی از آن قرار دارند. باقوتای فعالیت بدنی، زنان می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

**سیگار کشیدن**

صرف‌نظر از جنسیت، سیگار کشیدن خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. زنانی که به صورت منظم سیگار می‌کشند، بیشتر از مردان در معرض ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند. سیگار کشیدن، سطح کلسترول را افزایش می‌دهد و خون را تجزیه می‌کند، که منجر به افزایش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.

**دیگر عوامل خطر**

علاوه بر عوامل ذکر شده، فاکتورهای دیگر مانند سابقه بیماری قلبی در خانواده، ابتلاء به بیماری خودایمنی، افسردگی و استرس، آپنه خواب، فشار خون بالا مرتبط با بارداری، دیابت بارداری و کاردیومیوپاتی در بارداری خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. مدیریت این عوامل خطر و شناسایی شده آن‌ها، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

**روش پیشگیری از بروز بیماری قلبی**

پیروی کردن از یک سبک زندگی سالم خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. توصیه شده است به منظور پیشگیری از بروز این نوع بیماری، از رژیم غذایی سالم استفاده کنید، فعالیت بدنی داشته باشید و استرس و اضطراب را تا حد امکان از خود دور نگه دارید. همچنین، در صورت وجود شرایط و عوامل خطر، با مشورت متخصصین به مدیریت و کنترل آن‌ها بپردازید.

درنهایت، سلامت قلب زنان از جمله یکی از موضوعات بسیار مهم و تخصصی است که ما هر روز باید به آن اهمیت و توجه خاصی بپردازیم. دست‌به‌کاری در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و مدیریت عوامل خطر، می‌تواند زنان را در برابر این مشکل保護 کند.