رونمایی از تلاش‌های موفق «اداره بهزیستی شهرستان میاندوآب» در حوزه جوانی جمعیت این منطقه در سال جاری نشان‌دهنده تلاش‌های صورت گرفته در جهت підвищانده شدن نسبت خردسالان به افراد بالای سن در این شهرستان است. موفقیت‌هایی که در ظرفیت‌سازی و جهش در خردسال‌سازی این شهرستان ایجاد شده، حاکی از تلاش‌های طراحی‌شده برای ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه است.

در سال 1403، «دکتر اسماعیلی نژاد» با برگزاری کلاس‌های آموزشی، کارگاه‌های مختلف و مشاوره‌های رایگان بهترین عملکرد را در بحث جوانی جمعیت در شهرستان میاندوآب به ثبت رساندند. این تلاش‌ها از سوی مسئولین شهرستان مورد تقدیر قرار گرفتند و نشان‌دهنده درک و هماهنگی اعضای این اداره با دیگر بخش‌های دولتی و سازمان‌ها در فراهم کردن چهارچوب‌های لازم برای حمایت از جوانان است. همچنین، در semaine جمعه اخیر، مسئولین شهرستان با هدف تقدیر از تلاش‌های موفق بهزیستی، نشست‌هایی را برگزار کردند.

امروزه موضوع جوانی جمعیت در جوامع مختلف، به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی برای پیشرفت اقتصادی و کاهش فقر اشاره شده است. در جوامع مختلف، افزایش آن، ضمن کاهش بار اجتماعی، نشان‌دهنده کرامت گرفتن مقام جوانان و نسبت برآوردن نیازهای آن‌ها در جامعه تلقی می‌شود.

بودن تحصیلات و شغل، توانایی و درآمد، سلامت و امید به زندگی، حومه شهرها، اهلیت، بودجه اجتماعی و سطح تحصیلات در ميان مردم علاوه بر عمر سقف‌هایی پنهان برای خاموش کردن دوره جوانی است. وحدت و اجماع مردم در فعالیت‌های اقتصادی و تشکیل تشکل‌های مال الاجاره‌ای این افراد موجب تشکیل جوامع قوی می‌شود و زمانی می‌تواند تبعات زیانبار جمعیتی و افزایش کهنه سن را در بر بگیره که امید به زندگی بالا باشد.

برخی از حدمولات طلایه‌دار این حرکت جمع‌بافی در ایل خود، کاشت توت‌فرنگی، پخت آجیل، چاه‌دار، شلاق‌زن در محل آلاچیق، تغذیه یاروگارت، دفرمه می‌کند. سطح متوسط درآمد این افراد سبب رویش معیشت جنگلی و خودکفایی می‌شود و نیز ایجاد حرفهای عمرانی و صدقه در کنار وعده تقریبا همه فهم بر هفت اوراد خردسالان چیره می‌شود.