در یک مصاحبه اخیر، معصومه خداپرست، رئیس اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، به موضوع پرداختیهای رفاهی به کارکنان سازمان اشاره کرده و بر وضعیت توانمندسازی مالی آنها در سال جاری تأکید کرده است.
خداپرست اذعان داشته که اعتبارات سال جاری در مقایسه با عملکرد سال گذشته، رشد نموده است. این رشد معنادار باعث شده است که پرداختیهای رفاهی به کارکنان بهزیستی خراسان رضوی درهماهنگی با این افزایش مد نظر باشد. به زبان دیگر، پرداختیهای رفاهی از آنجایی که در سال جاری افزایش بیش از پیش شده است، انتظار میرود که در ادامه سال هم با این روند افزایشی همراه باشد.
در ادامه، خداپرست به اهمیت تأمین اعتبارات از منابع مختلف اشاره کرده است. او بیان داشته که اعتبارات اداره کل بهزیستی از چندین منبع تأمین میشود که شامل اعتبارات استانی، اعتبارات ملی از ردیفهای مختلف مانند سازمان بهزیستی کشور، وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سایر منابع است که به صورت ابلاغی به اداره کل بهزیستی تخصیص مییابد.
مسئول بودجه بهزیستی خراسان رضوی سپس در خصوص تقسیم اعتبارات اشاره کرده است که این تقسیمبندی به دو بخش اصلی تقسیم میشود. بخش نخست، اعتبارات هزینهای است که به دو قسمت Rights = حقوق و مزایای کارکنان و حقوق سایر اعتبارات تقسیم میشود. حقوق و مزایا بر اساس احکام پرداختی و آنچه که خزانه پرداخت میکند، تامین و تخصیص مییابد.
در بخش مقابل، خداپرست بیان داشته که در سال گذشته، در بخش رفاهی و اضافهکار رشد خوبی داشتهاند و توانستهاند این افزایشها را به همکاران پرداخت کنند. همچنین، در پایان سال، از اسفند ماه تا پایان سال مالی، پرداختیهای خوبی به همکاران صورت گرفته است. این پرداختیها در ابتدای سال 1404 نیز ادامه پیدا کرده و همکاران از آن بهرهمند شدهاند.
مسئول بودجه بهزیستی خراسان رضوی همچنین به برخی مشکلات اقتصادی کارکنان سازمان اشاره کرده است. با توجه به اینکه حقوقهای کارکنان بهزیستی مبالغ پایینی را به خود اختصاص داده است و کفاف هزینههای زندگی کارکنان را نمیدهد، پرداختها در قالب رفاهیات از اهمیت بالایی برخوردار است.
در بخش دیگری از صحبتها، خداپرست به سایر هزینههای اداره کل اشاره کرده است. در کنار حقوق و مزایای کارکنان، هزینههای اجتناب ناپذیر از جمله هزینههای حاملهای انرژی، سوخت، بیمه، اجاره، قراردادهای خدمات خودرویی، خدماتی، حفاظت، تامین غذای مراکز و سایر هزینههای مصرفی جزء هزینههای عمده اداره کل هستند و اعتبار زیادی را به خود اختصاص میدهند.
مسئول بودجه اداره کل بهزیستی خراسان رضوی سپس به مسائل مربوط به بازنشستگان و مطالبات آنان اشاره کرده است. او بیان داشته که در پایان سال 1403، 60 نفر از کارکنان بازنشسته شدهاند. به گفتهٔ خداپرست، مانده مرخصیشان تا پایان بهمن ماه به صورت کامل پرداخت و بازنشستگان اسفند ماه حدود 70 درصد پرداخت براساس اعتبار موجود انجام شده است. مابقی آن در شش ماهه اول سال جاری تسویه خواهد شد. همچنین، درخصوص پاداش پایان خدمت این عزیزان برآورد لازم انجام و به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان جهت تامین اعتبار اعلام شده است.
مسئول بودجه بهزیستی خراسان رضوی سپس در بخش صرفهجوییهای انجامشده در هزینههای مصرفی اشاره کرده است. او بیان داشته که با همکاری خوب شهرستانها و صرفهجوییهایی که در هزینههای مصرفی انجام دادند، توانستهاند پرداختهای رفاهی خوبی برای همکاران فراهم کنند. باتوجه به اینکه حدود 70 درصد از کارکنان بهزیستی را خانمها تشکیل میدهند، لذا از سال 1401 کمک هزینه مهدکودک به بانوان دارای فرزند زیر 6 سال پرداخت شده است.
در بخش بعدی از صحبتها، خداپرست بر لزوم مدیریت هزینهها و هماهنگیهای دقیق در شهرستانها تأکید کرده است. او بیان داشته که از روسای شهرستانها خواستهاند که هزینههای جاری را بر اساس تخصیص اعتباری که به آنها داده شده، انجام دهند. هرگونه هزینه اضافی باید با هماهنگی انجام شود تا مشکلاتی برای شهرستانها به وجود نیاید.
در پایان مصاحبه، مسئول بودجه اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از روسای شهرستانها خواست تا برای مدیریت بهینه اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و همچنین درخصوص واریزیها و درآمدهای اختصاصی، همکاری بیشتری داشته باشند و به دقت پیگیری کنند تا در صورت شناسایی و تأیید، اعتبار مازاد نیز به حساب دستگاه اجرایی برگردد.
خداپرست در خاتمه مصاحبه پیشنهاد کرده که روسای شهرستانها برنامههای بازدید از پروژههای عمرانی در سطح شهرستانها را جهت فرمانداران محترم و دبیران کمیته برنامهریزی شهرستان انجام دهند تا ضمن حفظ اعتبار در نظر گرفته شده در سال جاری بتوانند از ظرفیت و اختیارات فرمانداران محترم در جهت جذب اعتبارات بیشتر در راستای خدمات رسانی بهتر و شایستهتر به جامعه هدف برخوردار گردند.
مصاحبه به جنبههای مختلف مدیریت منابع و پرداختیهای رفاهی به کارکنان بهزیستی خراسان رضوی اشاره کرده و با اشاره به موضوعات مهمی در این زمینه، بر اهمیت مدیریت صحیح اعتبارات و هماهنگی در شهرستانها تأکید کرده است.