سامانه «حامی» برای مقابله با مداخلهگران غیر مجاز در حوزه سلامت توسط سازمان نظام پزشکی رونمایی شد. این سامانه با هدف برخورد قانونی با شیادان پزشکنمایی طراحی شده است. شیادان پزشکی که با بهرهگیری از تبلیغات در فضای مجازی، مردم را به دام میاندازند و سبب ضرر جانی و مالی برای بسیاری از افراد میشوند.
محمد میرخانی معاون امور اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی گفت: “هرساله افراد زیادی در کشورمان جان خود را از دست میدهند و نگرانی خاصی در این زمینه وجود دارد. تبلیغات زیادی در فضای مجازی، به خصوص در اینستاگرام توسط شیادان انجام میشود و بسیاری مردم به دلیل ناآگاهی به دام آنها افتادهاند. این شیادان علاوه بر تبلیغات، مردم را به روی آوردن خرافات تشویق میکنند.” وی افزود: “برای برخورد با این افراد سامانه حامی راهاندازی شده تا با کمک نهادهای انتظامی و قضایی دادههای آنها را جمعآوری کرده و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.”
سامانه حامی در راستای حمایت از گزارشهای مردم است و با رصد و پایش اطلاعات در فضای مجازی، گزارشهایی را به نهادهای مربوطه ارجاع میدهد. این سامانه میتواند کمک کننده در شناسایی و مقابله با شیادان پزشکی باشد و از سلامت عمومی جامعه حفاظت کند.
محمد رئیسزاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی نیز در این باره گفت: “برخی افراد از نظرات افراد غیرپزشک که در امر درمان مداخله میکنند، حمایت میکنند که این افراد سلامت عمومی جامعه را به خطر میاندازند. برای مقابله با این مداخلات، عزم ملی نیاز است زیرا اگر به این روند رسیدگی نشود، به جامعه و حاکمیت آسیب میزند و حوزه سلامت کشور نیز عقب میماند.”
ضرورت چنین سامانهای را میتوان در طرح استراتژیک بینالمللی برای مقابله با شیادان پزشکی و رفاهیت بیشتر کاربران اینترنت درخشانی یافت. سازمانهای جهانی سلامت میتوانند همکاریهای بیشتر با سازمان نظام پزشکی کشور را برای برگزاری جلسات مشترک، سیاستگذاری و اشتراک گذاری تجربیات فراهم کنند.
سازمان نظام پزشکی کشور در گامهای بعدی میتواند برای آموزش و آگاهیزدایی مردم، SESSION ها و کلاسهای آموزشی باترتیب هایوتسیفت ویسیان بیشزمحاکمه برگزار کنند. این تلاشها میتواند کمک کننده در کاهش اتفاقات ناگوار در اثر برخورد با شیادان باشد.
خواستار چاره اندیشی برای مسائل دستیابی به سلامت عمومی به صورتی اطمینان بخش هستیم. به سپاس از سازمان نظام پزشکی که برای این مقوله اقتدار مینماید.