ريیس سازمان غذا و دارو، دکتر مهدی پیرصالحی، در ابراز رضایت از پیشرفتهای چشمگیر صنعت دارویی کشور، کیفیت بالای محصولات دارویی تولید داخل را تأکید کرد و به لحاظ نظارتهای سختگیرانه مطابق با استانداردهای بینالمللی اشاره کرد. پیرصالحی همچنین از اقدامات انجام شده برای پرداخت بدهی انباشته شده حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از سال گذشته، توضیح داد.
در این شرایط، صنعت دارو از افتخارات کشور است و به دلیل دانش و توانمندی بالای دانشمندان و متخصصان کشور، توانستهایم عمده نیاز کشور را با تولید داخل تامین کنیم.
تولید ۷۰ درصد مواد موثره اولیه دارویی در داخل کشور
رییس سازمان غذا و دارو به تولید ۷۰ درصد مواد موثره اولیه دارویی در داخل کشور اشاره کرد و این موضوع را به عنوان یکی از روشهای کاهش ارزبری در حوزه دارو نام برد. به این نکته نیز اشاره کرد که در دو دهه اخیر رشد بسیار خوبی یافته و حدود ۳۲۰ شرکت تولیدی در این زمینه فعالیت میکنند و حدود ۶۲۰ قلم مواد اولیه و بسته بندی اولیه در این شرکتها تولید میشود.
کیفیت داروی ایرانی قابل رقابت با انواع بینالمللی
پیرصالحی از لحاظ کیفی محصولات دارویی ایران با مواد تولیدی در شرکتهای بینالمللی رقابت میکند. هر دارویی که در داخل کشور تولید میشود؛ چه ماده اولیه و چه داروی ساخته شده، توسط آزمایشگاه خود شرکتها و همچنین آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با استانداردهای بینالمللی و سختگیرانه تطبیق داده شده و کنترل میشود.
جمعآوری داروی بیکیفیت از سطح بازار
اگر دارویی کیفیت نداشته باشد حتما از بازار جمع آوری میشود. علاوه بر اینکه ورود دارو به بازار نیازمند تاییدیههای کیفی است، در ادامه کار و در بازار نیز اگر دارویی دچار افت کیفیت شود، دستور فراخوان و جمعآوری از بازار توسط سازمان غذا و دارو صادر میشود. بنابراین مردم هر دارویی را که از سیستم رسمی کشور و داروخانهها تامین میکنند، به کیفیت و سلامت آن اطمینان کافی داشته باشند؛ چراکه کاملا تحت نظارت سازمان غذا و دارو است.
بودجه ۸۰ همتی برای پرداخت طلب حوزه دارو و تجهیزات
رییس سازمان غذا و دارو همچنین از اقدامات انجام شده برای پرداخت بدهی انباشته شده حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از سال گذشته، توضیح داد. وی گفت: با همکاری سازمانهای ذیربط، حدود ۵۰ درصد مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در پایان سال گذشته پرداخت شد. هنوز ۵۰ درصد دیگر مطالبات حوزه دارو و تجهیزات از سال گذشته، توسط بخش دولتی به شرکتهای تولید کننده و تامین کننده باقی مانده است. در همین راستا مجلس بودجهای بالغ بر ۸۰ همت را لحاظ کرده که به صورت سهام به وزارت بهداشت واگذار شود. در حال انجام کارهای اجرایی این موضوع هستیم که از آن سهام بتوانیم مابقی بدهی به شرکتهای دارویی و تجهیزاتی را پرداخت کنیم.
در این شرایط، ما باید از تولید داخل حمایت کنیم و زمینه مناسب را برای ورود سرمایهگذاران جدید به این حوزه فراهم کنیم. بازه زمانی که مجلس برای این موضوع در نظر گرفته، در شش ماهه اول امسال است. اما ما مذاکرات و نامه نگاریهایمان را با سازمان مدیریت و همچنتین سازمان خصوصی سازی انجام دادهایم. باید سهامهای متناسب در اختیار گذاشته شود تا بتوانیم آن را بتدیل کنیم و در اختیار شرکتها قرار دهیم. پیگیر هستیم و تلاش میکنیم که اقدامات آن زودتر انجام شود.