رئیس سازمان ملی遺產،文化 و گردشگری در نخستین همایش چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه‌ مازندران که در تالار مرکزی ساری برگزار شد، اظهار کرد: «نقطه‌ نقطه ایران برای ما و نسلی که تلاش کند به ایران نزدیک شود و آن را بشناسد درخشان است، یکی از این نقاط مازندران است که در کنار طبیعت زیبا افتخارات بسیار دارد».

صالحی با عنوان اینکهشهروند ایران قدردان مازندران بوده و هستم، این استان پایگاه تشیع بوده و سهم بسیاری در تمدن دارد، افزود: «بنابراین نسبت به سایر مناطق ایران هیچ امتیازی نمی‌توانستیم داشته باشیم. این‌چنین بود که امام رضا دربار داشت و ما با وجود تمام دشمنی‌های اتخاذ موجود در ایران در آن زمان، خویشان امام رضا را پذیرفتیم و این سنت در ما جا افتاد و منبع از وراثت خمسه مازندران است».

صالحی بیان داشت: «بنابر این بحث درباره مازندران بسیار دیر زمانی است و ما می‌توانیم این پرسش را از خود بپرسیم که این تعداد انجام شده در میانه مازندران، چه‌کسی بود و چه‌کسی باعث شد تا وسعت مازندران بیش از 600 کیلومتر مربع باشد؟»

وی به تعبیر ابن خلدون اشاره کرد و گفت: «وقتی در تمام شهرهای اسلامی فرزندان پیامبر قتل‌عام می‌شدند، این مازندران بود که پناهگاه آنان بود. وقتی کار بر سادات بنی‌فاطمه و مانند انها تنگ می‌شد؛ مازندران پناهگاه انها بود. خاستگاه آل بویه را از مازندران دانست و گفت: اگر مهر اهل بیت در ایران امروز جاری و مایه افتخار است، سهم قابل‌ توجهی از آن را مازندران و منطقه تبرستان داشته است و به‌عنوان محب اهل‌بیت قدردان هستیم».

صالحی افزود: «چهره‌های پیشتاز تاریخ از این منطقه به بیرون آمده‌اند و کاشفان بالذات بوده‌اند و مجموعه این مفاخر، بر مازندران نعمت شده است و از چند دهه پیش تا به حال بسیاری از مفاخر را داشته‌ایم، اما فرهنگی را داریم که استفاده از آن کار واحد است و آنها که در مناطق شمالی بوده‌اند، باید در اتحاد رشد کنند و ایران را ترویج کنند، نشانه بزرگی برای همه خواهد بود»

مهدی یونسی رستمی، استاندار مازندران در این همایش با اشاره به اینکه صالحی دارای پیشینه غنی و پلی میان حوزه و دانشگاه است، اظهار کرد: «او توانست پس از چند دهه فرهنگ را به نقطه‌ای مورد تایید جناحین سیاسی برساند».

وی تاکید کرد: «اما اکنون مهم‌ترین کاری که باید انجام داد، توجه به فرهنگ غنی مازندران مبتنی بر چارچوب اسلام است و باید بیش از آنکه با مسائل سکولار توجهی به یک دین متخصص داشت به دریای خیل همه‌نفهم مذهبی در یکپارچگی و تمدن مازندران راه بدهیم و از این دیر تخیل کرده‌ایم که مثلاً مذهب معینی در این نقشه باشد، اما نمی‌توانستیم در آنجا کمی بیش از اینکه در درست نگنجد تخیل کنیم و در دین حق رای به آشتی دادن بین توجه به سنن به غنی فرهنگی مازندران داده باشند».