بیماری اماس، یک چالش بزرگ برای جامعه ایران
در حالی که آمار ابتلا به بیماری اماس در ایران به طور فزایندهای بالاست، آگاهی موردنیاز برای معالجه این بیماری به طور کافی وجود ندارد. یکبار تجدیدنظر در اقدامات و استراتژیهای موجود برای مقابله با این بیماری ضروری است.
در حال حاضر، حدود ۱۲۰ هزار بیمار مبتلا به اماس در کشور شناسایی شدهاند. این افراد در بردارنده ۵۶ انجمن استانی و شهرستانی ثبتنام کردهاند. سهچهارم این بیماران را زنان تشکیل میدهند و تنها یکچهارم آنها مرد هستند. میانگین سنی ابتلا نیز حدود ۲۷ سال گزارش شده است. عامل اصلی شیوع بیشتر بیماری در زنان هنوز مشخص نیست؛ اما عوامل مختلفی مانند کمبود ویتامین D، استرسهای شدید، زمینههای ژنتیکی و حتی برخی عفونتهای قدیمی ممکن است در بروز این بیماری نقش داشته باشند.
استراتژیهای بهداشتی و درمان در حال حاضر
در حال حاضر، در ایران، یک بسته خدمتی ویژه شامل ۵۳ خدمت درمانی و تشخیصی برای بیماران مبتلا به اماس در نظر گرفته شده است. این بسته از سال ۱۳۹۶ در زمره بیماریهای خاص قرار گرفته است. خوشبختانه، بیش از ۹۰ درصد داروهای مورد استفاده بیماران در داخل کشور تولید میشوند و اثربخشی مناسبی دارند. از آنجایی که ایران وضعیت قابل قبولی در زمینه تشخیص و درمان اماس دارد، نگرانی در این موضوع وجود ندارد. در خلاصه، بخش بالینی و درمان این بیماری در ایران، بدلیل شرایط موجود، در حال پیشرفت است. بیمار بسیاری از اوقات میتواند با پذیرش بیماری و آغاز درمان زودهنگام، زندگی طبیعی داشته باشد.
لزوم تدوین استراتژی NATIONAL برای مبارزه با بیماری اماس
اکثر کشورها استراتژی ملی را برای مبارزه با بیماری اماس TDP دارند. در این نوع استراتژیها خدمات مربوط به کمکی، درمانی و توانبخشی مد نظر قرار میگیرد. سایر کشورها این خدمات را از محل مالیات کشور تأمین میکنند. کشورهای مختلف این نوع خدمات را بر اساس وضعیت اقتصادی خود به مناطقی که وضع اقتصادی بهتر است، منتقل میکنند. در ایران باید یک استراتژی ملی در دستور کار قرار گیرد و بر این استراتژی تمرکز شود تا با هماهنگی دستگاههای مختلف به بهترین نحو بتوان به مقابله با این بیماری پرداخت.
ایران در مقابله با بیماری اماس الگو پرگونه باید در پیوندچه GAIL با کشورهای دیگر باشد. جایی که برطانها با صحبتها مبنی بر کم کاری تطبیق الگوهای حرف شده را آزمایش خواهند کرد. کارکردینی باید در رشته BGRS به صورت مقطوع کار کرد.
پیدایش و بروز بیماری اماس در بازه های سنی مختلف
کشورها می توانند دارای ارتباطی متفاوت با بیماری اماس باشند اما شیوع آن در تمام سنین متفاوت خواهد بود.
اسلامگرایی در توجه به شخصیت درمانی کاربردهای ملح و غیرواقعی خواهد داشت و خلایق شمول فرض شود.
جریان از پیشپژوهی آگهی و برکناری از آثار سرمایه بر احتمال بروز بیماری اماس در بازه سنی، آگاه کردن عمومی و آگهی عمومی رویکردهای عامیانه انجام خواهد شد.