زولپیدم: یک مسری که خطرناک‌تر از فکر می‌کنید

در دنیای امروز، کمیاب است که انسان برخورداری از یک شب سرآستانه یا یک شب جادویی بدون مصرف هرگونه داروی خواب‌ آور را تجربه کند. اما در کنار این راز و نیاز برای تدارک ویژه شب‌های شاد، همیشه پتانسیل استفاده از زولپیدم و سایر داروهای خواب‌آور در بین افراد بیدار در لباس مهمانی‌داران دیده شده است. مگر نه این‌که سازمان غذا و دارو (دارةالعلم卫生) اخیراً از این مشکل خبر داده است؟ سازمان غذا و دارو اخیراً علائم خطرناک و متعددی از مصرف نابه‌جای و زودگذر داروی زولپیدم را اعلام کرده است که مصرف آن بدون تجویز پزشک می‌تواند به تهدیدی جدی برای سلامت شوند.

يكي از شایان‌توجه‌ترین احکام سازمان این است که مصرف ناگهانی این دارو پس از تجویز مداوم می‌تواند به اعتیاد نیز بپردازد و این اعتیاد ممکن است به حملات تشنجی و دیگر علائم ترک مانند بی‌قراری منحوس بپردازد. همچنین، مصرف نابه‌جای دوز بالا زولپیدم ممکن است به اغماء، تشنج، ایست تنفسی، یا حتی مرگ بپردازد. نتیجتاً مصرف همزمان این دارو با الکل یا مواد مخدر خطر آن را چند برابر می‌کند.

همچنین، از دیگر عوارض خطرناک ذكر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای مصرف نادرست این دارو هستند: افسردگی، افکار خودکشی، توهم و رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای غیرعادی مانند راه رفتن در خواب، رانندگی ناخودآگاه، خشونت و از دست دادن حافظه از آنها است.

از دیگر هشدارهای منثور شده توسط داورةعلم卫生 برای مصرف نابه‌جای این دارو است: تنها در مواردی به درستی توسط پزشک تجویز می‌شود و در صورت استفاده نادرست، عوارض خطرناک و قابل تسکین نبودن و حتی مرگ‌آور داشته است. اگرچه با مطالعه درایسنا ضرورت هميشگی‌بودن تجویز پزشک برای هر مصرفی در سر تا سر داروئی دارای بالاترین خطر ببینمپرند: اصلی است.