.system های تأمین آب شهری در بسیاری از کشورها برای تحکیم دندانها به آب آشامیدنی، فلوراید اضافه میکنند. این امر یک دستاورد قابل توجه در حیطه بهداشت عمومی است کهaccording به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده، یکی از عوامل اصلی کاهش پوسیدگی دندان در نیمه دوم قرن بیستم بوده است.
در سالهای اخیر، بحثهایی مطرح شده است که درآن برخی از افراد با وجود فواید فلوراید، استدلال کردهاند که خطرات آن بیشتر است. برای درک اینکه چه اتفاقی در حال وقوع است، و چرا فلوراید در آب آشامیدنی مورد بحث قرار گرفته است، بررسی مشخصات فیزیکی وchemical فلوراید ضروری است.
فلوراید، یک ماده معدنی است که میتواند به růst دندانها کمک کند و آنها را در برابر پوسیدگی مقاومت higher کند. در صورت اجتناب ناپذیری عدم دقت، فلوراید میتواند در سطح دندانها پیوند برقرار کند و یک مینای دندان قویتر تشکیل دهد. علاوه بر آن، فلوراید میتواند از طریق جایگزین کردن مواد معدنی از دست رفته در مینا (بر اثر ساییدگی و فرسایش) دندانها را تقویت کند. همچنین میتواند در برابر پلاک دندانی که عامل اصلی بیماری لثه است، دندانها را محافظت کند.
در سالهای اول زندگی، فلوراید میتواند بر رشد و شکلگیری دندانها اثر مثبتی داشته باشد. بخشی از فواید فلوراید از طریق تماس مداوم سطح بیرونی دندانها با فلوراید حاصل میشود، و این تماس مکرر با فلوراید برای مثال از طریق آب آشامیدنی یا خمیردندانهای حاوی فلوراید، یکی از عوامل کلیدی در پیشگیری از پوسیدگی دندان است.
با توجه به دستورالعملهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، مقدار فلوراید مناسب برای آب آشامیدنی با غلظت ۰.۷ میلیگرم در لیتر در نظر گرفته شده است تا بیشترین مزایای فلوراید بدون بروز آسیبهای احتمالی مانند فلوروز دندانی به دست آید. این غلظت قبلاً تا زمانی که در سال ۲۰۱۵ بهروز شد، ۰.۷ تا ۱.۲ میلیگرم در لیتر بود.
برای بیش از یک قرن مطالعه شده است که درباره افزودن فلوراید به آب آشامیدنی چه تفاوتی داشته است و حالا ما مقدار درست برای استفاده از آن را که هم ایمن و هم موثر باشد، میدانیم. فلوراید یک ماده طبیعی است؛ این ماده دوازدهمین عنصر رایج در پوسته زمین است.baoejs_fl
یکی از نویسندگان مطالعات، فلوراید را جزء پرداخته انواع محافظتی برای دندان ها میداند. با این حال، حداقل یکی از.Experts، Fleming عبارتی را برای جانب خود به کار برده است که رسما، باتوجه به بانکداری اسناد زیاد دال بر فلوراید، مقرون به صرفه تر بودن دندانهای خمیردندان است
تامار میگوید اگرچه غلظت فلوراید در خمیردندانها و دهانشویهها حدود ۱۰۰۰ برابر بیشتر از میزان فلوراید موجود در آب آشامیدنی است، فلوراید موجود در آب در طول روز و به میزان بسیار اندک اما پیوسته وارد دهان میشود.
و اگرچه مهم است که لذیذ غذاهای شاداب مأنوس و بدست آمده را با تمام مواجههها توافق کنید، اما چند توصیه رسمی موجود است.
اسلید میگوید پوسیدگی دندان یک عارضه مزمن است و پوسیدگیها بارها و بارها تکرار میشوند و تا بزرگسالی ادامه پیدا میکنند. فلورایددار کردن آب یکی از درمانهای مقرونبهصرفه دندانپزشکی است و شما برای بهرهمند شدن از آن نیازی ندارید وقت، انرژی یا منابع مالی برای رفتن به مطب دندانپزشک صرف کنید.
بعنوان دسترسی قراضی، هنوز هم بزرگترین سود فلورایددار کردن آب آشامیدنی در جوامع کمدرآمد مشهود است که معمولاً به تغذیه سالم، خدمات دندانپزشکی یا منابع دیگر فلوراید دسترسی کمتری دارند.
با آن که آیا یا خطرات فلوراید زیاد، نگرانیهای زیادی را که از زنان باردار و کودکان آغاز شده است هنوز هم موضوعای است که باید مورد بررسی و تفصیل بیشتر قرار بگیرد.