دکتر سید جواد حسینی، رییس سازمان بهزیستی، در همایش بهره‌برداری از مرکز درمان و توانبخشی بیماران روانی مزمن مهرارسباران در شهرستان اهر، بر اهمیت مشارکت مردمی در خدمات بهزیستی تأکید کرد و گفت: سازمان بهزیستی، مردمی‌ترین سازمان دولتی است که ۹۰ درصد خدمات خود را واگذار کرده و به ازای تعداد افراد خدمت‌گیرنده، یارانه ارائه می‌دهد.

وی افزود: در بحث مشارکت‌های مالی، سال گذشته چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مشارکت مردمی داشتیم که رقم پایینی است و نسبت به سال قبل تنها ۳۴ درصد افزایش داشته است. همچنین فطریه رمضان امسال با ۲۳ درصد افزایش نسبت به سال گذشته مواجه بوده است.

رییس سازمان بهزیستی گفت: تصمیم گرفته‌ایم به طور جدی زیست‌بوم مشارکت را در سازمان توسعه دهیم. همچنین ابراز داشت: توسعه شبکه داوطلبان محور دوم توسعه مشارکت‌های مردمی بوده و در محور سوم نیز به دنبال واگذاری نظام مند و رسمی فعالیت‌های ۱۷۰ گانه سازمان هستیم که در این راستا ۲۳ هزار مرکز و موسسه از سازمان بهزیستی مجوز گرفته‌اند و خدماتی ارائه می‌کنند.

حسینی افزود: باید نسبت به برقراری یارانه این مراکز تلاش شود. هفته گذشته با تلاش‌های انجام شده، افزایش ۴۰ درصدی یارانه این مراکز و ۴۳ درصدی یارانه خدمات در منزل به تصویب رسید. همچنین بر رویکرد خانواده‌محوری سازمان تأکید کرد و گفت: باید تا حد امکان، نسبت به فراهم شدن زمینه نگهداری توان‌خواهان در محیط خانواده و خانه اقدام شود که در این راستا به دنبال افزایش یارانه خدمات در منزل هستیم.

رییس سازمان بهزیستی همچنین گفت: ۶۲ درصد مردم ایران در طول سال، یک بار کار خیرخواهانه انجام می دهند که در این راستا رتبه ۲۱ جهان را داریم اما اینکه این فعالیت‌ها چه میزان نظام مند و در قالب خیریه و موسسات بوده، جای بحث دارد.

حسینی با اشاره به جایگاه آذربایجان شرقی و تبریز، گفت: این استان و شهر به عنوان آفریننده قلب‌های بزرگ شناخته می‌شود و اگر امروز نوای وفاق و هم گرایی در جامعه سرداده شده، در سایه همت این قلب‌های بزرگ و رییس جمهوری است که از این خطه سر برآورده است.

رییس سازمان بهزیستی از تلاش‌ها برای افزایش فعالیت تشکیلاتی خیریه‌های نیکوکارانه خبر داد و افزود: در سایه این اقدامات، جامعه را از بدزیستی به بهزیستی هدایت خواهیم کرد. دکتر حسینی با قدردانی از تلاش کارکنان بهزیستی ابراز داشت: کار این افراد بسیار سخت است که ما نیز در تلاش برای افزایش حقوق و مزایای این افراد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا در سال ۱۴۰۴، جهیزیه ازدواج افراد دارای معلولیت در شهرستان را به صفر برسانیم و نیازهای افراد دارای ویلچر و سمعک را تأمین کنیم. همچنین افزود: تلاش خواهیم داشت تا پشت نوبتی‌های دهک یک شهرستان را به صفر رسانده و سهمیه اشتغال مددجویان اهر را بالا ببریم.

سوال اصلی این است که چرا مشارکت مردمی در خدمات بهزیستی هنوز بهطور کافی رشد نکرده است. برخی از عوامل ممکن است شامل افزایش بخشداری حمایت دولت برای فعالیت‌های مردمی، عدم درک اولویت خدمات بهزیستی توسط مردمی و یا نبود مداخله vlády در دماع مردم برای اهمیت حمایت زنان و ناتوان بازی کند.