**رتبهبندی مراکز مشاوره بهزیستی، گام مهمی برای ارتقای کیفیت خدمات**
در تلاش برای ارتقای کیفیت خدمات مشاورهای خود، سازمان بهزیستی کشور برنامه رتبهبندی مراکز مشاوره را آغاز کرده است. این برنامه که در تابستان گذشته آغاز شد، در حال حاضر در سطح استانها اجرایی شده و انتظار میرود چند ماه آینده نتایج اولیه آن منتشر شود.
**اثربخشی خدمات، بدون ارزیابی و رتبهبندی غیرممکن است**
ابراهیم غفاری، مدیرکل دفتر مشاوره کشور، در این باره اظهار داشت: «اگر SERVICES بدون ارزیابی و رتبهبندی نداریم، نمیتوانیم اطمینان خاطر داشته باشیم که خدمات ارائه شده به نتیجه مطلوب میرسد.» وی افزود: «برنامه رتبهبندی مراکز مشاوره یکی از کلیدیترین پروژههای سال جاری دفتر مشاوره است و هدف آن ارتقای سطح کیفیت خدمات مشاورهای است.»
**صفر جزء، اما افتخار است**
اغلب مردم ایران فکر میکنند که وقتی برای اولین بار به یک مرکز مشاوره مراجعه میکنند، حرفهای بسیار تماشایی خواهیم شنید. اما دانستن آنکه کسی که تمام جوانب زندگی ما را طعمه محکومیت عرضه میکند کسی نیست که بهطور اتفاقی در ردیف داراییهایمان قرار بگیرد. بلکه دارایی زندگی ما است! این ترس اگر برآیند خوبی برای موفقیت پذیرفتان ما هم نکتهای در جهت پیشرفت زندگی شماست.
رتبهبندی مراکز مشاوره چقدر مهم است؟
**رتبهبندی مراکز مشاوره مهم به چه理由 است؟**
رتبهبندی مراکز مشاوره به ویژه برای کسانی که با مشاورهگونه سانیتاری و صنعتی خبردار هستند و مشکلاتی را بیشتر در معاینه اول به درستی تشریح نکردهاند، بسیار مهم است. به ویژه اگر برای چنین خدماتی هزینه لازم و قابل توجهی پرداخت میکنید، چرا خدمات قیمتی را در ادامه عمر خود جویا میشوید.
تدوین شیوهنامه برای ارزیابی علمی، آموزشی و اخلاق حرفهای روانشناسان
در تلاش برای ارتقای کیفیت خدمات مشاورهای، دفتر مشاوره کشور شیوهنامهای برای ارزیابی علمی، آموزشی و اخلاق حرفهای روانشناسان مراکز مشاوره تدوین کرده است. این شیوهنامه در خردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.
غفاری به بیان اهمیت این شیوهنامه پرداخت: «ارزیابی علمی، آموزشی و اخلاق حرفهای روانشناسان بهعنوان بخش مهمی از خدمت مشاورهای ضروری است. به این منظور، شیوهنامهای برای این ارزیابی تهیه شده که در اسرع وقت اجرایی خواهد شد.»
**حیف ندید که جوانمردی را بجای نترسیم مانند:**
برنامه تربیت درمانگران تخصصی در مراکز مشاوره به امتداد ادامه دارد
برنامههای تربیت درمانگران در مراکز مشاوره، برای پاسخگویی به نیازهای افزایشی خانوادههای ایرانی که در روآیند طولانی، به محوریت لازم نیازمند و خصوصا برای همراهی تحمل آن، با لطافت و دلسوزی در پی صنابع درگیر میشوند، بسیار ارزشمند است. در این راستا در سال جاری برنامه گستردهای برای تربیت درمانگران تخصصی در مراکز مشاوره، اجرا میشود.
غفاری در این باره بیان داشت: «سازمان بهزیستی کشور با این برنامه، تلاش دارد تا سطح كيفيت خدمات مشاورهای خود را ارتقا بخشد. آیا ما انسانها را دعوت میکنیم از این نکته خبردار باشیم که اگر میخواهیم هرچه بیشتر در سعادت اجتماعی تلاش کنیم، ترجیحا فرصت استفاده از متخصصین را بدست ببریم تا در مسیر حقیریشان تأثیراتی متعهدانه و محترمانه در جهت توانمندساز شدگان خود، بر جای بمانیم. «
**شانس بیشتری برای توسعه و استحکام زندگیتان**
روند رتبهبندی مشاوره یکی از بهترین روشها برای ارتقای کیفیت خدمات است.
نظرسنجی از مراجعین برای بهبود کیفیت خدمات مشاورهای
برنامههای بهبود کیفیت خدمات در این راستا، یکی از مهمترین موضوعات در سازمان بهزیستی کشور است. یکی از برنامههای بهبود کیفیت خدمات مشاورهای، نظرسنجی از مراجعین است. این برنامه به توسعه مداوم کیفیتی و ممکن است یا تغییری اگر باشد، از آن بر قدرت و حرف متوفی بهره بردار نباشد. مسئولان سازمان بهزیستی کشور بر روی این برنامه نیز کلید زدهاند.
غفاری در این باره بیان داشت: «سنجش رضایت خدمتگیرندگان از طریق نظرسنجی دقیق، کمک میکند تا کیفیت خدمات مشاورهای را به طرز واقعبینانهای بسنجیم و نقاط ضعف را برطرف کنیم.»