بر اساس گزارش موجود، این وهنه بارانی که روزهای آینده از شمال و شمال‌غرب ایران را در بر خواهد گرفت، هم‌زمان با افزایش رگبار، رعد و برق، وزش باد در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، شمال کردستان، زنجان، گیلان و مازندران خواهد بود. این هواشناسی پیش‌بینی کرده است که این وضعیت جوی فردا(یکشنبه) در نیمه شمالی استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل تا دوشنبه ادامه داشته و سپس به مناطق غربی، شمال‌غرب، ارتفاعات البرز مرکزی و غربی و سواحل غربی دریای خزر گسترش خواهد یافت.

حال آن‌که اگر بپردازیم به پیش‌بینی‌های هواشناسی برای سه روز آینده، در جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و جنوب کرمان از رشد ابرهای همرفتی در ساعات بعدازظهر و شب سخن گفته شده است که همراه با رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید و خیزش گردوخاک همراه خواهد بود. این در حالی است که برای بخش‌هایی از شرق، شمال شرق، جنوب شرق، مرکز و جنوب غرب کشور وزش باد شدید و احتمال وقوع گردوخاک در ساعات مختلف روز پیش‌بینی شده است.

به‌علاوه، از اواخر روز دوشنبه تا چهارشنبه هفته جاری، شرایط برای ورود توده‌های گردوخاک از کشور عراق به مناطق غربی و جنوب غربی ایران فراهم خواهد شد که این پدیده می‌تواند دید افقی و کیفیت هوا را در این مناطق به شدت کاهش دهد. در این مدت، شهر تهران آسمانی صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد خواهد داشت و دمای هوای پایتخت در گرم‌ترین ساعات به ۳۱ و در خنک‌ترین زمان به ۱۸ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید.

از لزوم توجه مردم به اخبار و پیش‌بینی‌های هواشناسی در خصوص توده‌های گردوخاک در اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار مطلبی ست که نمی‌توان نادیده گرفت. این افراد باید درصورت تجویز پزشک، به دوزهای استروئیدی برای رگ دیسپنه عادت کنند، و با کفش‌هایی که ارتفاع کفی آنها قابل تنظیم باشد، در عدم ورود گردوخاک به پاها و ایجاد زخم‌های تیز مزمن، انصافاً موثر باشند.