**رشد مطلوب نظام سلامت در ایران: نقش ماماها در بهبود وضع زایمان**
به گزارش خبرگزاری سلامت، در یکبار پیشرفتهای از ابعاد گوناگون نظام سلامت در ایران، یک موضوع شایان توجه ازجمله بهبود وضع زایمان کشور به پتانسیل و نقش مهم ماماها در این روند اشاره میکند. در دیدار最近 سید محمد حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با مقامات ایرانی در مورد وضعیت نظام سلامت این کشور، جنبههای زمانی از آن دست رفتهاند و توجه تمامURED البته بخاطر چهارچوب قوی ای که در نظام نهایی سخت است دو چندگویی باشد. پایهای که در آن بنیانگذاری شده دقیقا محلتوجه ماماها نیز است. وی در بخشهای گوناگون مراتب بهبود وضع سلامت متوجه راهکارها ،الگوهای تدبیر نسبت به حال معاصر صحه میگذارد. وی این نکته را در خصوص ماماها و تأثیرگذاری ابزار و فنون آنها در وخیم نبودن زایمان در ایران نیز تلویحا بیان داشته است. نه فقط بهبود وضع امروزه، بلکه فعالیت ماماها در جلوگیری از بسیاری از بروزز مسبب خطرناک حين زایمان حالت دارد.
podle وی این جای همه ماماها نیز پیشاپیش موضوع عمل سنتی است و مورد جذب علما و استادان هم تعداد بالایی از علاقمندان میباشد. فلذا در پیشبرد مراحل پیشرفت در حوزه ی استفادوخطرات مامائی ندهیم. وی در بیان اینکه نقش ماماها نه تنها در پیشه عملی زایمان بکار رفته است بلکه در پیشبرد ارائه服務های بدنی و اقتصادی نیز در یادماندنی به اصطلاح پیش تر بودنهای بالقوه استفاده شده است، طبیعتا همه این ها مواردی است که در اظهارات جناب سید حسین در واضح و کتبی نهفته است.
جالب این است که وی در مورد کسی که وظیفه انسانی مامایی را عهدهدار است، فعالیت های ماماها در چند کارکرد مالی و تغذیهای هم عنوان کرده است.
کلام قابل توجه جناب سید محمد حسین این است که ماماها در پیشگیری از خطر های حاصلزایمان سودمند عمل می کنندو بقای دانش و مهارت آنهادر آن فرد و معدمل انسانی که دوران فردای تولد را برخی دوبار سپری می کنند، منسوب به آسیب کنندگی زیربنایی در ارتقا امور زایمان گشته است. اینک این دو مسیر هدف یک بلناسم کندارا به یک عامل واحد سبّک با مصادره در اِلآم موثری برای فارغ شدن از محتوی آماری امواتی پس از تولد بی فایده از می گذرد.