دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حاشیه بازدید از 50 و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، این آزمون را یکی از مهم‌ترین آزمون‌های حوزه بهداشت و درمان کشور عنوان کرد. او تأکید کرد که داوطلبان بر اساس علاقه‌مندی‌های خود نسبت به انتخاب رشته اقدام می‌کنند و برخی از رشته‌های تخصصی با کمبود داوطلب و ورودی مواجه‌اند و پاسخگوی نیاز کشور نیستند.

دکتر ظفرقندی خاطرنشان کرد که رشته‌های بیهوشی، طب اورژانس و کودکان از جمله رشته‌های مورد نیاز کشور هستند، اما از دلایل مختلف مانند مسائل تعرفه‌ای، تعداد ورودی آن‌ها با نیاز نظام سلامت همخوانی ندارد. بنابراین لازم است راهکارهای مؤثری در این زمینه طراحی و اجرایی شود. این موضوع در شورای عالی بیمه به‌طور جدی در حال پیگیری است. با وجود افزایش ظرفیت ۱۲ درصدی طبق مصوبه مجلس، همچنان ظرفیت ورودی این رشته‌ها تأمین نمی‌شود و باید تدابیر مؤثرتری برای آن اندیشیده شود.

دکتر ظفرقندی همچنین به وضعیت دوره رزیدنتی اشاره کرد و گفت که این دوره از نظر کیفی، دوره‌ای قابل قبول و قابل تحمل است. او اضافه کرد که در ماه‌های اخیر حقوق رزیدنت‌ها ۳۰ درصد افزایش یافته است و این میزان برای رزیدنت‌های متأهل بیشتر از ۳۰ درصد بوده است.

بیانیه او در مورد جایگاه این آزمون و چالش‌های موجود در رشته‌های تخصصی قابل تأمل است. به نظر می‌رسد که نیاز به یک نگاه جامع‌تر و برنامه‌ای بلندمدت برای حل این چالش‌ها ضروری است.

از دیگر دستاورد های این بازدید، یادآوری دکتر ظفرقندی است که تبدیل دوره رزیدنتی به شغل در قالب قانون برنامه و بودجه کشور مصوب شده و از ابتدای سال جاری اجرایی شده است. این خبر امیدوارکننده است و نشان می‌دهد که بحث‌های مرتبط با روزنه‌گیری رزیدنت‌ها در حال پیشرفت است.

راه حل ها و پیشنهادهای بالقوه برای حل این چالش‌ها:

* طراحی و اجرای راهکارهای مؤثری برای افزایش ظرفیت ورودی رشته‌های تخصصی مورد نیاز کشور
* برنامه ریزی بلندمدت برای حل چالش‌های موجود در این رشته‌ها
* صمیمیت و همکاری در شورای عالی بیمه برای پیگیری این موضوع

سوال‌هایی برای خوانندگان:

* آیا کیفیت دوره رزیدنتی از نظر شما خوب است؟
* چگونه می‌توانید در این زمینه کمک کنید؟