در حال حاضر، جامعه پزشکی ایران همچنان در تلاش است تا از شیوع سنگ کلیه جلوگیری کند. در این راستا، یک متخصص اورولوژی، محمد علی زرگر، به ایسنا گفت که واجدین به سنگ کلیه نباید مکمل‌های کلسیم را مصرف کنند و پرهیز از غذاهای آماده و مصرف کافی آب می‌تواند از بروز این مشکل در کودکان جلوگیری کند. به گفته زرگر، ایران با داشتن تخصص‌های بالایی در رشته بیماری‌های مجاری ادراری، قرار دارد که صفت برتر را دارا می‌باشد و این مسئله وجود 1400 اورولوژیست و 200 رزیدنت اورولوژی در کشور را به عنوان دلیل قانع‌کننده آن می‌داند. وی اضافه کرد که نیاز به اعزام بیماران به کشورهای دیگر برای درمان موجود نیست.

او همچنین اعلام کرد که کمبود پروتئین در کودکان از علل ابتلا به سنگ مثانه است و تغذیه سالم می‌تواند مانع بروز این عارضه در این گروه سنی شود. همچنین هم‌چنین به این موضوع اشاره کرد که بیش از 50 درصد از افراد کیست کلیه دارند که این بیماری عادی و در یک حد خاصی جراتناک تلقی می‌شود. زرگر در این ارتباط یادآور شد که زنان در سن 40 سالگی از علل لگن و بیاختیاری ادرار قرار می‌گیرند که این موضوع با عدم اطلاع از علل ابتلا به این بیماری و نیاز به مراجعه به اورولوژیست مرتبط است.

از سوی دیگر، دکتر امیرحسین کاشی، دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران، پیش‌بینی کرد که احتمال ابتلا به سنگ کلیه در 6.6 درصد از جمعیت کشور وجود دارد و 2.2 درصد از مبتلایان را در اکثریت موارد مشاهده می‌کنند. او اظهار داشت که ایرانیان در کمربند سنگ کلیه قرار دارند، اما شیوع این بیماری در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر پایین می‌باشد. اضافه کرد که مهمترین توصیه در جلوگیری از بروز این بیماری افزایش مصرف آب است. وزارت بهداشت موظف شده به každý از اورولوژیست‌ها تدارک ابعاد جدید آموزشی مبتنی بر دلایل علمی در سطح ملی را ارایه کند.