بر اساس گزارش سلامت نیوز، آتش سوزی در بندر شهید رجایی خاموش شد و بندر دوباره فعال شد. این حادثه حدود یک هفته پیش رخ داده بود و آتش نشانان و امدادگران در حال خاموش کردن آتش و امداد رسانی به مصدومان بودند. این حادثه بندر شهید رجایی، نزدیکترین حادثه بزرگ به 18 اردیبهشت، روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر است و با توجه به حضور فعالانه حدود 450 امدادگر در این عملیات، با علیرضا مظفری، معاون امداد و نجات استان هرمزگان صحبت شدیم. او در اولین لحظات وقوع حادثه در صحنه حاضر بود و حالا هم که عملیات پایان یافته، همچنان برای بازدید از صحنه و تهیه گزارش به بندر رفت و آمد دارد. مظفری حدود 13 سالی است که در سمت معاون امداد و نجات استان فعالیت میکند.
همچنین در این گزارش آمده است که حوالی ساعت یک ظهر روز شنبه ششم اردیبهشت، وقوع حادثه آتش سوزی به مرکز EOC (مرکز هماهنگی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر) استان اعلام شد و بلافاصله پس از اعلام گزارش، سه تیم یعنی تیم واکنش سری استان، تیم اسکله و تیم دیگری از نزدیکترین پایگاه به بندر اعزام شدند؛ چون حدس میزدند که حادثه وسیع باشد، آمبولانسها و خودروهای نجات را هم اعزام کردند و بعد از آن، دوتیم دیگر هم همراه با آمبولانس به محل اعزام شدند و دستور آماده باش امدادگران و داوطلبان در همه شهرستانها، برای شرکت در عملیات صادر شد. پس از هماهنگی تیمها و گزارش دادن به ستاد عملیات کل جمعیت، به همراه مدیرعامل جمعیت استان برای بازدید از منطقه به محل حادثه رفتم.
مظفری میگوید که حادثه بندر شبیه به یک جنگ بود، از این لحاظ این تشبیه را میکنم، چون که تعداد زیادی از هموطنان ما مفقودالاثر شدند و آتش آنقدر وسیع بود که بسیاری از سرمایه و اموالی را که مردم به سختی به دست آورده بودند، سوخت و خاکستر کرد. چشم انتظاری خانوادهها برای پیدا کردن اثری از پیکر عزیزشان، همه اینها سختترین بخشهای عملیات جست وجو بود که احساسات انسان را جریحه دار میکند. به خاطر چشم انتظاری خانوادهها، امدادگران ما به صورت شبانهروزی و 24 ساعته تلاش میکردند؛ حتی بسیاری از آنها استراحت هم نکردند، باوجود اینکه نیروهای امدادگر جایگزین میشدند اما امدادگران نمیخواستند صحنه را ترک کنند.
همچنین در این گزارش آمده است که سختترین بخش امداد و نجات در حادثه آتش سوزی بندر، رسیدگی به افراد مجروح و پیدا کردن پیکرهای فوت شده بود. مظفری میگوید که امدادگران ما به صورت شبانهروزی و 24 ساعته تلاش میکردند، تا بتوانند افراد مجروح را به مرکز درمانی برسانند و پیکرهای فوت شده را پیدا کنند. اما این تلاشها به دلیل عظیم بودن حادثه و آتش، بسیار سخت بود.
در انتها، علیرضا مظفری میگوید که این حادثه تلخ و دردناک بود و باعث شد که امدادگران ما بخاطر چشم انتظاری خانوادهها، سخت تلاش کنند. اما حال که عملیات پایان یافته است، امدادگران ما مشاوره میشوند تا شاید برخی از ابعاد روانی حادثه دردناک کاهش پیدا کند.