امروزه، نظام پرداخت در کشور، معضلหลาย معضل را ایجاد کرده است. یکی از مهم ترین مشکلات، فاصله میان ماماها و متخصصان زنان و زایمان است. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، یکشنبه، نظام پرداخت کشور سبب ایجاد این فاصله شده است.

در بیان دکتر سجاد رضوی، بین درسیان وجود دارد که بر اثر پرداخت سابسیض در نظام سلامت بیشتر توسط منابع انسانی پرداخت می شود. او اضافه کرد: «واژه های پزشکی همه از مهارت و دانش کافی برخوردارند اما ماماها با عشق به ارائه خدمت می پردازند. هنگامی که یک نوزاد به دنیا می آید، عشقی که ماما به آن نوزاد نشان می دهد کمتر از یک مادر نیست. سیستم بهداشتی و درمانی کشور باید به نحوی باشد که عشق و علاقه ماما به نوزاد کم نشود و هنگامی که به خانه خود باز می گردند با عشق و علاقه به خانواده خود رسیدگی کنند.»

وی اضافه کرد: «ما مدیران وظیفه داریم شرایط را به نحوی ایجاد کنیم که ماما با عشق و علاقه در خانواده خود حضور داشته باشد و با نشاط صبح روز بعد در محل کار حاضر شود.»

رضوی اشاره کرد: «در حال حاضر، میزان تاب آوری در محیط پزشکی در حال کاهش است. آسایش باید در محیط فراهم شود و وزیر بهداشت بر رسیدگی به نیروی انسانی تاکید دارد و اولین اولویت وزارت بهداشت به حساب می آید. نیروی انسانی خوب و قوی که در اختیار وزارت بهداشت است یک سرمایه گرانقدر به حساب می آید.»

معاون درمان وزارت بهداشت اشاره کرد: «کشورهای همسایه در زمینه نیروی انسانی دچار کمبود هستند. کشور در زمینه نیروی انسانی با هیچ مشکلی روبرو نیست و در حوادث مختلف به ارائه خدمت می پردازند. امیدوارم بتوانیم قدردان زحمات نیروی انسانی باشیم.»

رضوی ادامه داد: «بین نیروهای انسانی شاغل در نظام سلامت اختلاف درآمدی وجود دارد. رسیدگی به کادر درمان بسیار پایین است و دولت برای رسیدگی به کادر درمان تلاش می کند تا میزان رسیدگی به کادر درمان را افزایش دهد و مهاجرت آنها را کمتر کند.»

همان ها اعلام کردند: «کشورهایی که از نظام سلامت بسیار خوب برخوردار هستند، ماماها و متخصصان زنان و زایمان در کنار یکدیگر برای سلامت مردم کار می کنند. وزارت بهداشت برای ایجاد همدلی و همگرایی میان ماماها و متخصصان زنان و زایمان تلاش می کند تا سلامت مادران و نوزادان را بیش از پیش افزایش دهیم.»

رضوی اشاره کرد: «من به دنبال پزشک سالاری نیستم و بیشتر دنبال مدیریت و اجرای کار مدیریتی هستم.»

همچنین در سرایگاه اجتماعی، معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به خدمات کادر بهداشت و درمان در حادثه بندرعباس، گفت: «بیش از ۵۰۰ ماما و پرستار برای ارائه خدمت در مراکز درمانی حاضر شدند. شرایط به نحوی مدیریت شد که یک روز پس از حادثه، تخت‌های اورژانس مراکز درمانی بندرعباس خالی بود. ۱۵۰۰ مصدوم و مجروح در حادثه بندرعباس از خدمات درمانی بهره بردند.»

ضرورت بیش از پیش ارتقای استخدام نیرو در نظام سلامت در نظر می‌گیریم. علاقه ماما و متخصصان زنان و زایمان، اگر از سوی ما قابل استفاده باشد، ماماها به نوزاد عشقی مشابه مادر نشان خواهند داد.