مهدی نجمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به طور کلی با فرارسیدن فصل بهار و گرده‌افشانی گیاهان، بسیاری از افرادی که سابقه ابتلاء به رینیت آلرژیک یا اصطلاحاً آلرژی فصلی دارند و مبتلایان به آسم، بیماری از حالت کنترل خارج شده و دچار عود علائم می‌شوند که نیازمند مداخله و درمان است.

وی افزود: در خصوص آمار مبتلایان به آسم در کشور براساس آخرین مطالعه کشوری شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان حدود ۱۱ درصد و در افراد بالغ حدود ۹ درصد است اما در خصوص شیوع رینیت آلرژیک در کشور آماری نداریم.

رئیس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت گفت: به بیماران توصیه می‌شود برای جلوگیری از عود علائم، حد امکان از رویارویی با عوامل آلرژی‌زا و حساسیت‌زا پرهیز کنند.

وی ادامه داد: از مهمترین عوامل آلرژی‌زا در بیماران مبتلا به آسم، گرده‌گیاهان، پشم و پر و موی حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه، بوهای تند مثل عطر و ادکلن و شوینده‌ها، کپک‌ها و قارچ‌ها، آلودگی هوا، دود سیگار و قلیان، دود آتش و اسپند، مواد سوختنی، غذاهای فست‌فود، سوسک خانگی و انواع حشرات، هیره یا مایت موجود در گردوخاک خانه‌ها است.

نجمی بابیان اینکه در صورت بروز و عود علائم بیماری لازم است که بیمار به پزشک خود مراجعه کند، تصریح کرد: پس از مراجعه به پزشک معالج باید دارو به طور منظم و با روش صحیح باید استفاده شود و از عوامل آلرژی‌زا که مطرح شد، پرهیز کنند.

source